Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Europarlamentarii români susțin parcursul European…

Europarlamentarii români susțin parcursul European al R. Moldova pentru alegerile locale

Europarlamentarii din România susțin parcursul European al R.Moldova pentru alegerile locale din 14 iunie curent. Oficialii români reiterează importanța acestui eveniment istoric pentru prezentul și vitorul European al R. Moldova.

În context, Europarlamentarul Emilian Pavel a felicitat R. Moldova cu parcursul European de succes care l-a avut începând cu ziua de 29 noiembrie 2013 de la Vilnius până acum și menționat faptul că: „Într-adevăr este un pas important pentru R. Moldova. De fiecare dată Uniunea Europeană și-a demonstrat angajamentul ferm față de R. Moldova, iar acum oamenii au șansa de a arăta, prin vot, că viitorul acestei țări este lângă cetățenii europeni”, susține Emilian Pavel. Potrivit lui, vectorul European este singurul vector viabil pentru R. Moldova. Totodată, europarlamentarul este de părere că acest lucru va fi demonstrat de către cetățenii R. Moldova prin participarea activă la „acest proces democratic”.

Totodată, Victor Negrescu, Președintele PES România, aflat vineri, 13 iunie la Budapesta, la Congresul PES, a declarat: „Cel mai important este ca la aceste alegeri oamenii să participe la vot, să arate într-adevăr că sprijină democrația, să arate într-adevăr că tot ce înseamnă interese locale merită a fi protejate. Mai ales îi invit pe tineri să iasă la vot, pentru a arăta că tineretul contează, gândurile și vocea lor trebuie să reprezinte viitorul Republicii Moldova. Iar la alegerile locale, acolo unde votăm pe cei care ne reprezintă la nivelul cel mai apropiat de cetățeni, trebuie să existe sper eu, cât mai mulți tineri, tineri cu o gândire pro-Europeană”.

„Este un moment important pentru tineri și pentru toți locuitorii din R. Moldova pentru că ceea ce vor face la alegerile locale le va hotărî viitorul. Și cred că acolo, în cabina de vot, fiecare trebuie să gândească ce e mai bine pentru familia lui, ce e mai bine pentru copii lui, iar tinerii trebuie să aibă în vedere că viața lor începe și că viața lor trebuie să fie una pro-Europeană. În calitate de europarlamentar sper din tot sufletul ca tinerii din R. Moldova, populația din R. Moldova să aleagă o cale Europeană, o cale în care valorile democrației să fie respectate pe deplin”, a declarat Viorica Dăncilă, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European.

Amintim că astăzi, 14 iunie, cetățenii R. Moldova își aleg primarii și consilierii locali care vor administra localitățile în următorii patru ani.