Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon pleacă pentru a 7-a…

Dodon pleacă pentru a 7-a oară, într-un an de mandat, în F. Rusă. Ce va discuta cu Putin, patriarhul Kiril și reprezentantul Gazprom

Șeful statului întreprinde o vizită de lucru la Moscova, acolo unde se va afla două zile pentru a participa la întâlnirea neformală a liderilor statelor CSI. După ce a felicitat prin intermediul unui mesaj pe Facebook moldovenii care sărbărotesc Crăciunul pe stil nou, Igor Dodon a anunțat că pleacă în capitala Federației Ruse la invitația președintelui Vladimir Putin.

Igor Dodon susține că are planificate întrevederi cu Patriarhul Kiril, cu ex-ministrul dezvoltării economice a Rusiei, Gherman Gref, şi cu preşedintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazprom”, Aleksei Miller”.

„Rusia a fost şi rămâne a fi principalul nostru partener strategic”, scrie Igor Ddoon pe pagina sa de Facebook.

Este cea de-a șaptea vizită a lui Igor Dodon  în Federația Rusă de când a ajuns președinte și cea de-a șaptea întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Într-un an de mandat, Igor Dodon a avut nu mai puțin de 42 de întrevederi cu diferiţi oficiali ruşi, printre care şeful Guvernului F. Ruse, Dmitri Medvedev, şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Igor Dodon a acordat prioritate partenerilor din Est, dar nu s-a întâlnit niciodată cu omologii singurelor state vecine ale R.Moldova, România şi Ucraina.

Citiți și

Geografia lui Igor Dodon: Izolaţi lângă Putin