Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul italian al Sănătății spune…

Ministrul italian al Sănătății spune că restricțiile de circulație pentru 13 țări non-UE, printre care și Moldova vor rămâne în vigoare până la 31 iulie

Italia a prelungit regimul de restricții dictate de pandemia de COVID-19 până la 31 iulie. Printre acestea se numără și măsura de suspendare a zborurilor cu un număr de 13 țări non-UE, printre care și Republica Moldova, iar persoanele care vin din aceste teritorii vor avea în continuare interzis pe teritoriul italian. Anunțul a fost făcut de Roberto Speranza, ministrul Sănătății al Italiei audiat ieri, 14 iulie în Senatul italian se arată într-un comunicat al Ministerului de profil de la Roma.

Speranza a declarat că măsurile de protecție trebuie menținute pentru a nu permite creșterea numărului de cazuri noi în peninsulă și prevenire a unei noi situații de criză. Astfel, potrivit informațiilor prezentate, restricțiile vizează obligativitatea de a purta mască în spații închise, respectarea tuturor protocoalelor sanitare la locul de muncă, interdicția pentru adunări public, amenzi drastice pentru cei care încalcă măsurile de carantină și izolare obligatorie a celor care intră pe teriotriul italian din țările non-UE cu un control sporit la aeropoarte și graniță.



În același timp, măsurile drastice prin care se interzice intrarea și tranzitarea Italiei de persoane care vin din 13 țări non-UE printre care și Republica Moldova rămân în vigoare.

„În aceste țări se atestă un procent înalt de infectări și în același timp un control slab al prevenirii și combaterii pandemiei”, a punctat ministrul italian al sănătății.

Este vorba de persoanele care vin sau au tranzitat în ultimele 14 zile Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazil, Bosnia și Herzegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană, țări cu care au fost suspendate toate zborurule de la 9 iulie.

În ceea ce privește cei care ajung din ale țări non-UE și non-Schengen în Italia, acetia vor fi obligați să stea în carantină 14 zile.