Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) PAS a prezentat un…

(doc) PAS a prezentat un proiect de lege prin care se limitează donațiile în numerar pentru partide

PAS prezentat un proiect de lege prin care se limitează donațiile în numerar pentru partide. Maia Sandu, a menționat în context că doar o finanțare transparentă a partidelor politice poate conduce la schimbarea autentică a clasei politice. 

Astfel, proiectul de lege prezentat de PAS  limitează donațiile în numerar pentru partide până la 2 salarii medii pe economie. Totodată, în cazul în care partidele vor admite donații în numerar care depășesc cuantumul maxim de două salarii medii lunare pe economie stabilite pentru anul respectiv, se propune ca sumele oferite peste limita respectivă să fie vărsate în bugetul de stat de însuși partidul politic sau, în cazul inacțiunii acestuia, urmare a somației scrise din partea Comisiei Electorale Centrale.

Duminică, 1 octombrie a avut loc o nouă manifestație de protest față de schimbarea sistemului electoral. Astfel, la îndemnul formațiunilor Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr”, oamenii s-au adunat în fața cinematografului „Gaudeamus” de unde au pornit într-un marș.

Recent, europarlamentarul Siegfried Mureșan a fost la Chișinău pentru a evalua cererile PAS si PPDA de a deveni partide membre ale Partidului Popular European.