Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Candidații Partidului Șor la…

DOC Candidații Partidului Șor la alegerile parlamentare: Șor, avocatul său, Tauber și directorul Avia Invest, primii în listă

Partidul Șor și-a scos la vedere candidații pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În capul listei este liderul formațiunii, controversatul om de afaceri și primar de Orhei, Ilan Șor. Acesta este urmat de Marina Tauber, primara comunei Jora de Mijloc și Petru Jardan, directorul Avia Invest, companie care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău. Al cincilea în listă este Denis Ulanov, unul din avocații lui Șor în dosarul penal în care politicianul a fost condamnat în prima instanță la 7 ani și jumătate de închisoare pentru implicarea în frauda bancară.

Actele au fost prezentate unei Comisii speciale, aflată în incinta Palatului Republicii. Înainte de intrare, liderul Ilan Șor a ținut un discurs în fața susținătorilor formațiunii. În mesajul său, Ilan Șor a ținut să mulțumească celor prezenți pentru sprijin și încrederea acordată echipei Partidului Politic ”ȘOR” și s-a arătat încrezut în faptul că formațiunea va obține victorie în scrutinul parlamentar din 2019.

Lista candidaților pentru înregistrarea în cursa electorală numără 53 de persoane. Decizia de a candida la scrutin a fost aprobată la ședința formațiunii din data de 27 decembrie, în cadrul Consiliului Național Politic al Partidului ”ȘOR”, se precizează într-un comunicat de presă al Partidului Șor.

Ilan Șor, controversatul businessman și primar al or. Orhei a anunțat că va participa în calitate de concurent electoral în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, atât pe listă de partid, cât și într-o circumscripție uninominală, cel mai probabil la Orhei. 

Mesajul acestuia, în limba rusă, a fost transmis de postul de televiziune „Orhei TV”.

„Dragi prieteni, eu vreau mai mult. Vrea să rezolv cele mai importante sarcini care stau în fața noastră. Vreau să măresc pensiile, vreau să le compensez pensionarilor serviile comunale, vreau să îmbunățesc condițiile din sistemul medical, iar bătrânii și copiii să primească pastile gratuit, să construiesc aici, la noi, fabrici și uzine pentru ca oamenii să aibă locuri de muncă bine plătite. Din păcate, calitatea de primar nu-mi permite să fac asta și din acest motiv am luat decizia să fiu în fruntea listei Partidului Șor și să candidez în circumscripția noastră uninominală, cu siguranță din partea Partidului Șor…. Sunt sigur în victoria noastră. Suntem singurii care se țin de cuvânt”, a spus Șor. 

Acesta a precizat că este gata să dețină funcții de conducere în stat și a promis că dacă Partidul Șor va câștiga alegerile, sediul Guvernului va fi mutat la Orhei, iar  ministerele își vor schimba sediile de la Chișinău în centre raionale.  „Nu contează în ce funcție mă voi afla, dar eu voi fi tot timpul alături de voi. Juridic, nu contează ce funcție voi avea, de facto, voi rămâne primarul orașului până când nu vom face tot ce am planificat”, a declarat Șor.