Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ilan Șor: „Dodon, vreau…

VIDEO Ilan Șor: „Dodon, vreau să te avertizez. Nu te băga la echipa mea și noi nu ne vom baga la ai tăi”

sursa: OrheiTV.md

Schimb de replici între Ilan Șor și Igor Dodon. După ce de dimineață șeful statului a declarat că „o rudă de-a Violetei Ivanov s-a dus la Gațcan și i-a pus 500 de mii de euro pe masă”, liderul Partidului Șor, din care face parte deputata, a ținut să-i dea șefului statului o replică. Ilan Șor l-a amenințat pe Igor Dodon că dacă se va mai lega de echipa sa, îi va da o replică pe măsură, și nu prin facebook.

„Dodon, vreau să te avertizez. Nu te băga la echipa mea și noi nu ne vom băga la ai tăi. Închide-i gura lui Batrîncea pentru că dacă mai văd un atac asupra echipei mele, eu voi răspunde așa cum trebuie și nu prin facebook. Și tu știi foarte bine ca eu pot asta. Te avertizez, ocupați-vă de treaba voastra, sunteți la putere, ați obținut puterea, lucrați și arătați rezultate. Dacă nu puteți, luați-vă valizele și plecați, altă ieșire nu veți avea”, a declarat Ilan Șor.

Deputatul care anul trecut a părăsit Molodova dă asigurări că nici Ivanov și nici alți deputați nu se ocupă de coruperea deputaților și că prin astfel de declarații, socialiștii ar încerca să dea vina pe alții pentru eșecurile lor.

„Declar cu toată responsabilitatea că nici doamna Ivanov, nici alți colegi de-ai mei nu se ocupă cu așa-zisele achiziții de deputați. Înțeleg exact că astăzi, PSRM, datorită eșecului echipei sale, datorită faptului că și-au dezamăgit până și proprii deputați și că nu și-a îndeplinit nicio promisiune electorală, vrea să dea vina pe alții că oamenii vor să le plece din partid”, a mai spus Șor.


Vineri dimineața, în cadrul emisiunii sale săptămânale, „Președintele Răspunte”, Igor Dodon a declarat că a existat o tentativă de cumpărarea a deputatului Ștefan Gațcan din partea unei rude de-a deputatei Violeta Ivanov, spunând că „a venit la el și i-a pus pe masă 500 de mii de euro”.

Deputatul Ștefan Gațcan, care acum 3 luni a fost ales deputat în circumscripția nr. Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți dimineață, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova. Gațcan a făcut anunțul pe Facebook unde a publicat și o cerere în acest sens.

La o zi distanță, miercuri dimineață, 1 iulie, în timp de deputații Pro Moldova anunțau că Ștefan Gațcan a fost sechestrat de către socialiști, dus într-un birou din cadrul Parlamentului și pus să semneze cererea de demisie, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, postează un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că Gațcan a renunțat la mandatul de deputat și atașează la postare și o cerere semnată de Gațcan în acest sens.

De miercuri dimineață, 1 iulie, doctorul-deputat Ștefan Gațcan este de negăsit. Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a anunțat vineri, 2 iulie, că Gațcan a părăsit R. Moldova.