• Chicu afirmă iar că și-ar putea da demisia

  Chicu afirmă iar că și-ar putea da demisia
  vizualizări
  03 iulie 2020 | 09:57

  Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a declarat, în cadrul ediției din 2 iulie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că nu exclude că și-ar putea da demisia, susținând că „se blochează conștient activitatea Guvernului”.

  Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că Parlamentul nu a avut ieri cvorum, iar pe ordinea de zi a ședinței erau proiectele asupra cărora Executivul și-a angajat răspunderea miercuri.

  „Astăzi m-am ciocnit cu o situație când înțeleg foarte bine că se blochează conștient activitatea Guvernului, iar un blocaj de acest gen neapărat va avea consecințele negative pe care vreau să le evit printr-o demisie. Dacă lucrurile vor continua în felul următor, Guvernul nu are nicio posibilitate, niciun instrument de a gestiona lucrurile, adică… cumva… eu contribui la înrăutățirea situației mai departe, da? În asemenea cazuri hai să vedem ce facem, nu cred că pot să mai rămân.

  Văd ce se întâmplă mâine, vedem zilele următoare, dar acesta este blocaj deschis al Guvernului. Noi degrabă nu vom putea nici finanța. Dacă Guvernul respectiv este neconstituțional, lipsit de instrumentul cum este angajarea răspunderii, hai să vedem ce facem, nu exclud nicio acțiune, inclusiv de demisie”, a menționat Chicu.

  În același timp, șeful Executivului susține că o eventuală demisie ar însemna că „ne autoexcludem de la gestiunea lucrurilor într-o perioadă complicată și o schimbare în această perioadă ar însemna probleme mari”.

  În luna mai, el spunea că își va da demisia dacă nu va mai fi susținut de majoritatea parlamentară, iar apoi s-a răzgândit.

  În cadrul ediției din 26 iunie a emisiunii Пятница с Анатолием Голя de la RTR Moldova, Chicu a subliniat că nu își va da demisia, deoarece oricum va rămâne premier în exercițiu.

  Miercuri, 1 iulie, Executivul a aprobat hotărârea cu privire la angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 nr. 174/2019, hotărârea cu privire la angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 173/2019, hotărârea cu privire la angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 nr.172/2019 și hotărârea pentru angajarea răspunderii asupra proiectului de lege cu privire la modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

  O nouă ședință a Cabinetului de miniștri este programată pentru astăzi, începând cu ora 13:00. Tot astăzi, la ora 10:00, va avea loc ședința Legislativului.

  Actualmente, opoziția parlamentară insistă pe demiterea Executivului. Platforma DA a anunțat că este pregătită să înlocuiască întreg Cabinetul de miniștri.

  Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019 cu voturile deputaților socialiști și democrați, fiind prezentat drept unul „tehnocrat”.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Atenție! Începând cu 1 noiembrie șoferii vor circula cu farurile aprinse și pe timp de zi

  Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește conducătorilor auto că în perioada 1 noiembrie – 31 martie inclusiv, aceștia sunt obligați, pe timp de zi, să conecteze în faruri lumina de î…
  Atenție! Începând cu 1 noiembrie șoferii vor circula cu farurile aprinse și pe timp de zi

  Grecia intră şi ea în lockdown parţial. Premier: „Nu este o izolare ca în primăvară”

  Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat intrarea ţării în carantină (lockdown) parţială începând de marţi, 3 noiembrie, ca măsură pentru combaterea celui de-al doilea val de COVID-19 cu care se confruntă G…
  Grecia intră şi ea în lockdown parţial. Premier: „Nu este o izolare ca în primăvară”

  Un nou atac în Franța. Un preot ortodox a fost rănit

  Un preot ortodox a fost împușcat, sâmbătă după-amiază, în al șaptelea arondisment al orașului francez Lyon, transmite BFM TV. Atacatorul a fugit de la fața locului, potrivit unei surse din poliție citate de Reu…
  Un nou atac în Franța. Un preot ortodox a fost rănit

  Prezidențiale: În Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii R. Moldova

  Pentru alegerile prezidențiale, în Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii Republicii Moldova – la ambasada Moldovei din Kiev și la consulatul Moldovei din Odesa. Adresele secțiilor…
  Prezidențiale: În Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii R. Moldova

  Alte 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1785

  Încă 19 decese au fost confirmate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS), astăzi, 31 octombrie, ducând bilanțul morților la nivel național la 1785. Potrivit (MSMPS), este vorba de: Deces 1…
  Alte 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1785

  Încă un medic din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

  Încă un medic din R. Moldova a decedat astăzi, 31 noiembrie, în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de medicul Dumitru Daraban în vârstă de 62 ani, care a activat în calitate de medic neurolog…
  Încă un medic din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19