Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce au discutat Dodon și…

Ce au discutat Dodon și Krasnoselski la „prima întâlnire la nivel de conducere de vârf” de după anul 2008

Miercuri, 4 ianuarie, în cadrul întrevederii președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Kasnoselski, cei doi și-au adresat „mesaje de felicitare cu prilejul victoriei repurtate în alegeri, menționând așteptările pe care le au cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului cu referire la reluarea dialogului amplu la nivel oficial”, se spune într-un comunicat al președinției. 

„Liderul Transnistriei, Vadim Kasnoseliskii, a apreciat pozitiv întîlnirea bilaterală, subliniind caracterul de documentare al acesteia și faptul că reprezintă un start bun pentru colaborare în soluționarea unor probleme concrete ce țin de cetățenii de rînd de pe ambele maluri ale Nistrului”, se mai spune în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, Igor Dodon, a menționat că aceasta este prima întîlnire, la nivel de conducere de vîrf, în perioada de  după anul  2008  şi-a exprimat speranța că, în anul în curs, treptat vor fi soluționate subiectele şi problemele acumulate. „Igor Dodon a subliniat că, avînd drept suport susținerea şi încrederea din partea poporului, manifestate la ultimele alegeri care au avut loc pe ambele maluri ale Nistrului, există toate premisele pentru a face ca anul 2017 să fie unul reușit pentru activitățile comune, orientate spre ameliorarea raporturilor dintre Chișinău şi Tiraspol. Părțile au pus în discuție agenda şi întreg spectrul de probleme, acumulate de-a lungul ultimilor ani, inclusiv cele din sfera învăţămîntului, înregistrării transportului auto, comunicațiilor, circulației cetățenilor și altele”, se arată în comunicat.

Totodată președinția anunță că s-a convenit asupra formulării unui set de soluții, care vor fi discutate în cadrul următoarei întîlniri la nivel înalt, preconizate pentru viitorul cel mai apropiat.