Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candu: „Pro Moldova”, gata să-l…

Candu: „Pro Moldova”, gata să-l voteze pe Năstase premier. Suntem în discuții cu PAS și Platforma DA

Președintele grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, a declarat astăzi că fracțiunea pe care o reprezintă are discuții cu PAS și Platforma DA. El insistă că Guvernul Chicu trebuie să fie demis și învestit altul, care ar putea fi condus chiar de Andrei Năstase.

Potrivit lui Candu, discuțiile cu cele două fracțiuni ar fi despre „priorități”, ci nu despre funcții.

„Vom fi foarte flexibili și deschiși la orice opțiune și soluție. Am auzit că Andrei Năstase vrea să fie prim-ministru. Nu este vreo problemă, îl votăm pe dumnealui”, a precizat Candu în cadrul unui video publicat pe pagina sa de Facebook, menționând că este importantă echipa și ce va face aceasta.

El a adăugat că „a da jos acest Guvern nu este mare lucru, nu trebuie mare pregătire sau carte”, susținând că ulterior ar fi necesare modificări la legislația electorală și în ceea ce privește audiovizualul, precum și un plan „anticriză”.

Anterior, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a afirmat că formațiunea pe care o conduce are o listă cu potențiali candidați pentru funcțiile dintr-un eventual nou Executiv, pentru cea de prim-ministru fiind propus chiar el, dar și Igor Munteanu sau Alexandr Slusari.

Actualmente, „Pro Moldova”, PAS și Platforma DA nu au suficiente mandate pentru a putea demite actualul Cabinet de miniștri.

Publicitate
Publicitate