Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ANI: Un actual deputat și-a…

ANI: Un actual deputat și-a ascuns averea, iar directorul Moldsilva se află în conflict de interese

Dumitru Cojocaru, directorul „Moldsilva”, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Totodată, un deputat din Parlamentul R. Moldova, numele căruia în perioada următoare va deveni public, a încălcat regimul juridic al averii, anunță Autoritatea Națională de Integritate (ANI) într-un comunicat de presă.

Potrivit ANI, un adjunct al procurorului șef din Procuratura Ștefan Vodă, un ex-șef IGP și directorul unei întreprinderi municipale s-au ales cu sancțiuni contravenționale pentru depunerea tardivă și nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Un alt act de constatare a fost întocmit în privința unui funcționar cu statut special din cadrul MAI, care a încălcat regimul juridic al declarării averii, iar cinci aleși locali din raionul Leova, Găgăuzia, au fost constatați cu conflicte de interese nedeclarate și nesoluționate. Alți doi aleși locali din Nisporeni și din raionul Florești s-au aflat în incompatibilitate de funcție.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de integritate au inițiat cinci controale pentru regimul juridic al conflictelor de interese și un control pentru incompatibilitate de funcție. În aceste verificări sunt vizați șeful unei întreprinderi municipale din Leova, un primar din suburbia municipiului Chișinău, doi aleși locali din raionul Călărași și Dubăsari și șeful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul.

Conform instituției, două cauze contravenționale au fost pornite pentru încălcarea prevederilor regimului juridic al conflictelor de interese și nedepunerea declarației de avere și interese personale de doi aleși locali din raioanele Basarabeasca și Leova.

Solicitată de Ziarul de Gardă, responsabila pe comunicare a ANI, Maria Dastic, ne-a comunicat că săptămâna viitoare instituția va face public numele persoanelor vizate în controalele ANI.