Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Năstase anunță că îl…

Andrei Năstase anunță că îl va acționa în judecată pe Igor Dodon

Foto: Deutsche Welle

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, în cadrul ediției din 2 decembrie a emisiunii „Politica” de la TV8, că Andrei Năstase ar fi încercat să preia „schemele lui Plahotniuc”. Astăzi, 3 decembrie, liderul Platformei DA a anunțat că îl va acționa în judecată pe șeful statului, acuzându-l că lansează în spațiul public „calomnii și falsuri”.

Vorbind despre o „grupare” din sistemul justiției, care ar fi încercat să apropie de liderii blocul ACUM, Dodon a spus că „jumătate de oraș știe că Năstase a vrut să preia schemele lui Plahotniuc și ale altora”.

„Mi-a spus cineva că sunt și înregistrări video cum el lua bani și altele. Eu nu am văzut. Poate sunt”, a afirmat președintele țării, care a specificat că informațiile nu provin de la autorități.

„Să mă dea în judecată”, a adăugat Dodon după ce a făcut declarațiile, menționând că „dacă va fi nevoie, vor apărea și documente”.

„Falsurile și minciunile tirajate în ultima campanie electorală continuă și acum, când Dodon, candidatul susținut cu toate mijloacele posibilie de Rusia și Plahotniuc în 2016, tot de ei şi în 2020, a intrat deja în campanie electorală pentru prezidențialele de anul viitor. (…) Consultat de strategi electorali de sorginte kgb-istă, Dodon lansează în mod criminal în spațiul public calomnii și falsuri, atât cu scopul de a mă denigra, cât și pentru a anihila mediatic ecourile demersurilor mele de anchetare penală a acestuia pentru trădare de patrie și pentru finanțarea rusească a partidului său (…)”, a reacționat liderul Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

Năstase a precizat că îl va acționa pe Dodon în judecată, dar și pe alții care „vor mai lansa vreodată falsuri și calomnii la adresa mea și a colegilor mei”.

Foto: Deutsche Welle