Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegerile din 17 mai nu…

Alegerile din 17 mai nu vor avea loc. CEC va stabili o altă dată

Comisia Electorală Centrală (CEC) a revocat vineri, 20 martie, hotărârile privind stabilirea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Târnova, raionul Dondușeni și al satului Nucăreni, raionul Telenești.

Conform hotărârii CEC, decizia vine în contextul declarării de către Parlamentul R. Moldova a stării de urgență pentru perioada 17 martie – 15 mai în legătură cu răspândirea virusului nou COVID-19.

După încheierea stării de urgență, CEC va stabili data alegerilor locale noi.

Anterior, mai mulți reprezentanți ai societății civile și politicieni au cerut anularea scrutinului parlamentar nou din 15 martie, care s-a desfășurat în circumscripția nr. 38, Hâncești, unde a învins reprezentantul PSRM, Ștefan Gațcan. Atunci, CEC a anunțat că a adresat un demers Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică prin care a informat despre măsurile întreprinse pentru asigurarea protecției alegătorilor și a funcționarilor electorali, dar și că a fost solicitată opinia Comisiei cu privire la posibilitatea continuării activităților de organizare și desfășurare a scrutinului.

La alegerile de duminică au participat peste 14.000 de oameni. Potrivit autorităților, înainte de ziua votării a fost întocmită o listă a persoanelor suspecte de infecția cu virusul COVID-19 și acestea nu au avut permisiunea de a participa la scrutin. Actualmente, în raionul Hâncești sunt confirmate oficial 14 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 din numărul total de 49 în toată țara.