Principală  —  IMPORTANTE   —   Al doilea candidat care s-a…

Al doilea candidat care s-a retras din cursa parlamentară de la Hîncești: „Șanse reale au forțele de stânga”

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hâncești, Anatolie Postolachi, a anunțat că se retrage din cursa electorală. O decizie în acest sens a fost adoptată de Biroul Permanent Central al partidului.

Liberal-democratul își motivează decizia prin faptul că nu se duce o companie electorală corectă și acuză ceilalți concurenți de încălcarea codului electoral.

„Am crezut în alegere libere și corecte la Hîncești, dar dincolo de scenariile grave în fostele scrutine, atunci când erau dirijate de întreaga echipă a lui Plahotniuc, trebuie să constatăm astăzi că sunt aceleași scenarii: folosirea resurselor administrative, coruperea alegătorilor, autobuze cu excursii zilnice, pachete, bani chiar de la etapa colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților care s-au lansat în cursă”, a declarat Anatolie Postolachi.

Postolachi se plânge că organele competente nu reacționează la presupusele încălcări pe care le comit candidații electorali. Totodată, liberal-democratul a îndemnat pe ceilalți pretendenți din cursă să-i urmeze exmplul și să se retragă în favoarea forțelor de dreapta.

„Din calculele și spusele cetățenilor din raionul Hîncești, evident este că în formula în care astăzi ne aflăm în circumscripția nr.38, șanse ca un viitor deputat în Parlament să fie de dreapta nu există”, a mai adăugat Postolachi.

Fiind întrebat de ce PLDM nu-l va susține în cursa parlamentară de la Hîncești pe fostul coleg, Grigore Cobzac, acum candidat independent, Tudor Deliu susține că i-a propus să-și înainteze candidatura din partea PLDM, însă, Cobzac a refuzat.

„Nu am să intru în detalii, dar am și eu o întrebare: de ce domnul Cobzac nu a răspuns la apelul nostru de a candida din partea noastră? Noi i-am făcut acest apel”, a declarat Deliu.

De menționat că primul candidat care a anunțat că se retrage din cursa parlamentară de la Hîncești este Vlad Țurcanu, ce a fost înaintat de Partidul Unității Naționale (PUN).

Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Pentru fotoliul de deputat s-au înscris 6 candidați: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Vitalie Balinschi (Partidul Șor), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA) și Grigore Cobzac – candidat independent.