Peste 100.000 de susţinători ai legii pentru Basarabia

Numărul românilor care au semnat pentru legea menită să facă din R. Moldova o prioritate naţională a ajuns la 117.481. Semnăturile colectate în toate judeţele Romaniei şi la Chişinău în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia acasă” sunt destinate înaintării în plenul Parlamentului a unui pachet legislativ care va apropia decisiv cele două maluri ale Prutului.

Iniţiativa beneficiază de sprijinul lui Neagu Djuvara, Grigore Leşe, Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Ion Paladi, Nicu Covaci, Gheorghe Gheorghiu, Nicolae Botgros, Constantin Florescu, Maria Gheorghiu şi al multor altor persoane publice.

Platforma Civică Acţiunea 2012, iniţiatoarea campaniei, îşi exprimă speranţa că validarea din partea cetăţenilor de rând va responsabiliza politicienii din România, care vor susţine nominal în luna septembrie introducerea legii în Parlament.

,,Pentru că împreună suntem mai puternici şi pentru că voinţa populară s-a manifestat în repetate rânduri cu privire la Basarabia, aşteptăm ca şi factorul politic să se ralieze dorinţei românilor de a aduce malurile de Prut în aceeaşi matcă”, a declarat av. dr.Mihai Nicolae, co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012. Având în vedere numărul mare de români care şi-au arătat susţinerea faţă de proiectul de lege, coaliţia de ONG-uri unioniste solicită primirea în audienţă la Premierul României Victor Ponta, la Preşedintele României Traian Băsescu, precum şi la Preşedintele Senatului Crin Antonescu şi Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

Proiectul de lege privind statutul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul României vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor R. Moldova în relaţia cu România.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. gheorghe din românia

  chestia asta cu culegerea semnăturilor în românia este o pierdere de timp.
  in românia nu trăiesc decât români care doresc “apropierea decisivă a celor doua maluri ale prutului”,daca îi putem spune şi astfel.

 2. roman pina la moarte

  in romania 99 la suta vor unirea cu basarabia problema suntem noi moldoboii rusificati pina in maduva oaselor care nu vrem , dragoste cu forta nu se face ,noi moldoboii facem dargoste doar cu russia suntem de 200 de ani cu nadragi dati in jos si montati de porci in toate pozitiile

 3. ion

  Au mai fost peste 7 mln de voturi care au cerut demisia lui Basescu si rezultatul il stim; Cam acelas lucru va fi si cu aceste peste 100000 de semnaturi, care in primul rand raportat la un numar de peste 23 mln de romani de pe ambele este o cifra mizera si in al doilea rand poate fi si un milion de semnaturi, daca in parlamentele ambelor tari au ajuns niste hoti si niste lasi;antiromani si ipocriti si pe care ii doare drept in cotul stang de doleantele si aspiratiile patriotice a tuturor acestor semnatari bine intentionati

 4. ion

  Care popor pofticios de teritorii, averi si munca STRAINA s-ar da inlaturi de la un act formal e semnare a unei hartii? Iata daca -ar fi trimis tinerii in calitate de “carne de tun” sa lupte pentru a ocupaceea ce nu-i napartine – mveti vedea ca doritori ar fi mult mai putini.Moldova de Est n-a apartinut niciodata Valahiei si Bucurestiului dintotdeauna NEPRIETEN, RIVAL si OSTIL fata de moldoveni si tot ce este al mioldovenilor, fie din Tara Moldovei, fie din Republica Democratica Moldoveneasca, fie din R.Moldova. Nu am doruit si niciodata nu vom dori sa ne fie valahii (romanii) stapani pe averea, pamantul, casa, tara noastra si sa ne conduca asa cum ne-au mai “condus” in 1918-1940. Pe harta de azi nu exista Basarabia si nici Romania Regala. Tara UE Romania e obligata sa respecte Independenta Nationala a Natiunii Moldave a RM si Suveranitatea ei Statala. Numai niste rataciti umbla cu “povesti” despre “unire”. R.Moldova nu este o mioara, pe care “baciul” valah (roman) s-o duca cu de-a sila in ocolul sau. RM e un stat EGAL in DREPTURI cu Romania si are locul sau de cinste la masa natiunilor lumii si Europei, pe care RO nu i-l va putea lua niciodata. Mai degraba Romania va disparea, se va dizolva in euroregiunile independente ale Bruxellessului inainte sa poata ocupa prin “smecheria” “unirii” R.Moldova.

 5. roman pina la moarte

  ba ioane esti sigur ca nu te chemi ivan din asa zisi patrioti ai republici lui molotov si esti urmas la veneticilor adusi de stalin in locul romanilor basarabeni deportati in siberia , mergi in rusia ca acolo e rasa ta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *