Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PCRM se dezice de Zinaida…

PCRM se dezice de Zinaida Greceanâi

Deși, pe parcursul mai multor ani, Zinaida Greceanâi, care se declară neafiliată politic, a participat la alegeri pe listele PCRM, fiind chiar șefă de Guvern comunist, după afilierea sa la Igor Dodon, fostul său șef, Vladimir Voronin, pare total necruțător. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, el a declarat că PCRM are 93 de candidați care vor participa în turul doi al alegerilor locale și că toate eforturile formațiunii sale vor fi îndreptate spre susținerea acestor candidați. El a confirmat că, deși nu susține4 candidatura lui dorin Chirtoacă, PCRM nu-și va îndemna electoratul să o voteze pe Zinaida Greceanâi.

Voronin a acuzat politicienii de la guvernare de „degradarea morală adâncă de care suferă R. Moldova”. Liderul PCRM a mai explicat că eșecul formațiunii s-a produs din cauza că alte formațiuni au corupt electoratul, pe când comuniștii și-au axat campania pe 3 probleme majore:
degradarea satelor, mizeria din raioane și furtul milioanelor.
Voronin a acuzat concurenții electorali că ar fi împățit alegătorilor saci cu soia, iar unii i-au purtat cu taxiul spre secțiile de votare.

Un alt motiv al eșecului candidaților PCRM, în opinia lui Voronin, este degradarea demografică a societății, motivând că, în 4 luni, numărul populației s-a redus cu 5%.