Participă la un Atelier de Organizare Comunitară la care vine Vlad Cătună din București

Vrei să aduni cetățeni în jurul unor interese comune, cu care să acționați de comun acord pentru a îmbunătăți calitatea vieții în localitatea, cartierul sau zona în care locuiești?  Completează până la data de 10 octombrie formularul de participare și participă la Atelierul de Organizare Comunitară, cu coordonatorul de proiecte și organizatorul comunitare din București, Vlad Cătună, organizat de A.O. Oberliht.

La acest atelier din seria de evenimente pentru cetățenii activi în cadrul proiectului ”Comunități active pentru democrație participativă în oraș” vei învăța:

  • care sunt metodologiile folosite pentru schimbarea socială,
  • cum să folosești instrumente de planificare a strategiei de advocacy propuse de Acamedia Midwest,
  • care este dinamica de grup și relațiile care se constituie între membrii acestuia,
  • cum să comunici cu alți membri ai comunității despre modurile de soluționare a problemei, dar și să implici și actori relevanți ca presa, autoritățile publice locale, societatea civilă, mediul de afaceri etc.

Cine este Vlad CĂTUNĂ? Vlad lucrează în sectorul neguvernamental din 2010, colaborând cu diverse organizaţii în proiecte de cercetare, antropologie vizuală, dezvoltare şi organizare comunitară. Printre asociaţiile si fundaţiile cu care a colaboratse numără: Asociaţia pentru Tranziţie Urbană (A.T.U.), Asociaţia Komunitas, Asociaţia Culturală Make a Point, Asociaţia Vira, Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală (F.P.D.L.). Din 2014 lucrează ca organizator comunitar la Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) ajutând oamenii să se organizeze şi să acţioneze împreună pentru un interes comun.

Vlad a absolvit cursurile Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, şi are un masterat în antropologie şi dezvoltare comunitară.

Ce este organizare comunitară? Organizarea comunitară este un proces democratic, de lungă durată, prin care oamenii sunt aduși împreună pentru a acționa în interesul lor comun. Aceștia identifică probleme și soluții, apoi acționează pentru a determina factorii de decizie (în cele mai multe cazuri autoritățile locale și centrale) să implementeze soluțiile propuse.

Organizarea comunitară începe întotdeauna cu ascultarea – identificarea intereselor, preocupărilor și viziunilor cetățenilor implicați. La final, mai important decât rezolvarea problemelor identificate este procesul de construire a grupului sustenabil și democratic, capabil să abordeze variate probleme, nevoie și dorințe ale comunității.

Evenimentul este gratuit și este deschis pentru toți cetățenii activi din țară. Atelierul va avea loc pe14 octombrie ora 10:00 – 15:30, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”  Stefan cel Mare si Sfant Blvd 148.

* Primii 30 de participanți înregistrați care vor completa formularul de participare vor avea asigurat pachetul informativ, prânz și loc în sală. După atelier, va urma un networking la cafea.  

Proiectul ”Comunități active pentru democrație participativă în orașe” este implementat de Asociația Tinerilor Artiști Oberliht, cu suportul Fundației Soros-Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *