Oficial: Guvernul Leancă nu a fost votat

Guvernul Leancă II nu a fost votat de deputați. El a întrunit doar 42 de voturi, fiind votat doar de PLDM și PDM.

Înainte de procedura de vot, Mihai Ghimpu, liderul PL a cerut o pauză până marți, pentru a putea purta negocieri cu PLDM și PDM, pentru o majoritate parlamentară. Președintele Parlamentului, Andrian Candu a refuzat ca propunerea liderului PL să fie supusă votului.

S-a votat deschis, deputații ridicând mâna.Astfel, guvernul Leancă a fost votat de doar 42 de deputați. Liberalii și comuniștii nu au votat.

Acum, urmează ca fracțiunile să propună șefului statului un alt candidat la funcția de premier, sau, eventual tot pe Iurie Leancă. Dacă nici din a doua încercare nu va fi votat Guvernul, Parlamentul va fi dizolvat, urmând alegeri anticipate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Ilie

    Iata ca au demonstrat si liberalii si comunistii cit de mult vor stabilitate in tara, vor un guvern european care sa faca reforme si nu in ultimul rind cit de mult le pasa de cetatenii acestei tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *