Principală  —  Ştiri   —   O nouă ședință în dosarul…

O nouă ședință în dosarul Filat. Astăzi a fost audiat Ion Rusu, nașul fostului premier

Astăzi, 12 mar­tie 2016, la Jude­că­to­ria Buiu­cani, a avut loc o nouă ședință de jude­cată în dosa­rul Filat. De această dată, în calitate de martor al acuzării, a fost audit Ion Rusu, nașul lui Vlad Filat.

Nici avocatul lui Filat, Igor Popa, și nici procurora Adriana Bețișor nu au divulgat presei ce a declarat Rusu în ședința de judecată  din motiv că procesul are un caracter închis. Bețișor a precizat doar că nașul lui Filat și-a menținut declarațiile depuse anterior și că, astăzi, a răspuns atât întrebărilor acuzării cât și întrebărilor venite din partea lui Filat și a avocatului său.

La rândul său, avocatul Igor Popa a declarat că mărturiile depuse astăzi de Ion Rusu în instanță „demonstrează încă o dată nevinovăția domnului Vlad Filat. În special, cele relatate de către Ion Rusu nu reprezintă nici într-un caz careva elemente incriminatorii împotriva lui Vlad Filat”.

Amintim că ieri, 11 martie, în același dosar Filat, a fost audiat în calitate de martor și Ilan Șor, actualul primar de Orhei și autorul autodenunțului care a dus la reținerea lui Filat.