Principală  —  IMPORTANTE   —   O nouă plângere a socialiștilor…

O nouă plângere a socialiștilor la ANI. Vasile Bolea cere verificarea averii deputatului PRO-Moldova, Sergiu Sîrbu

Deputatul PSRM, Vasile Bolea a scris un demers în adresa Agenției Naționale de Integritate pentru a verificarea averea deputatului PRO-Moldova, Sergiu Sârbu. Bolea spune că a găsit mai multe neconcordanțe în declarațiile de avere depuse de Sîrbu de-a lungul anilor. De cealaltă parte, deputatul PRO-Moldova spune că acest demers oficial la ANI este doar de ochii lumii.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, socialistul Vasile Bolea spune că a studiat declarațiile lui Sergiu Sîrbu din 2011 și că aceste și-ar fi ascuns de atunci mai multe averi.

„Este vorba de două terenuri extravilane, cu suprafață de 0,0855 ha dobândit în 1998 cu valoare de 146 206 MDL, respectiv cu suprafață de 0,0141 ha dobândit tot în 1998 cu valoare din 25 710 MDL. Aceste terenuri nu au fost indicate în declarația de avere și interese pentru anul 2011. Tot pentru acel an au fost tăinuite și alte două imobile: vilă cu suprafață de 54,7 mp, cu valoare 152 244 MDL, dobândită în 1998, și apartament cu suprafață de 68,2 mp, cu valoare 436 677 MDL dobândit în 2012, dar în baza unui contract de investiție din 2008, fapt care trebuia declarat și în 2011”, a scris Bolea.

Printre alte încălcări care ar fi fost depistate de Vasile Bolea se numără tăinuirea unui automobil, un credit de 30 de mii de lei și un împrumut de 20 de mii de lei.

În replică, deputatul PRO-Moldova, Sergiu Sîrbu spune că demersul lui Vasile Bolea are „intenția de a mai suge din deget o știre și a crea impresia că muncesc din greu, puțin a cam întârziat. Acest demers oficial la ANI este doar de ochii lumii”.

Sîrbu spune că ANI a inițiat din martie un control privind averea sa și că a respectat legislația. „Ce ține de temeiurile invocate aș ruga pe domnul jurist să studieze mai atent legislația ce ține de declararea averii de la acea perioada și se va convinge că totul a fost perfect legal iar o astfel de necunoaștere a legii pur și simplu dă de pamânt cu profesionalismul unui pretins jurist socialist”, a mai spus Sîrbu.

Nu este pentru prima dată când deputații socialiști trimit demersuri la ANI de verificare a averilor colegilor săi din Parlament. Anterior, deputatul Grigore Novac, care are pe rol un proces cu ANI pentru neconcordanțe în declarația sa de avere, a depus 2 solicitări la autoritate în adresa lui Dumitru Alaiba și a Veronicăi Roșca, iar Vasile Bolea pe numele lui Petru Frunză. Recent, un alt deputat PSRM, Nichita Țurcan a scris un demers similar pe numele deputatului PAS; Radu Marian.