Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Președinției la „interceptarea telefonică”…

Reacția Președinției la „interceptarea telefonică” publicată de Usatîi

Președinția nu comentează „interceptarea telefonică” publicată de Renato Usatîi. Contactat de ZdG, purtătorul de cuvânt al președintelui, Vlad Țurcan nu a dorit să comenteze convorbirea difuzată de primarul de Bălți. Acesta a declarat că în cursul zilei Președinția va veni cu un comunicat de presă prin care va preciza poziția președintelui, dar și veridicitatea interceptării.

Precizăm că Renato Usatîi a publicat ieri seara o nouă „interceptare telefonică”. De această dată, însă, este vorba de o discuție dintre președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, dar și despre convorbirea dintre ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, și ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, privind reţinerea liderului PPPN la Odesa.

Contactă de ZdG, Direcția relații publice a Ministerului Afacerilor de Interne declară că va reveni cu un apel  pentru a comenta „interceptările” în care este vizat ministrul Oleg Balan.

În presă se vehiculează că aceste „interceptări”, nu ar fi decât niște farse ale prank-erilor ruși Vladimir Kuzneţov şi Alexei Stolearov, cunoscuţi ca „Vovan şi Lexus”.  Respectiv, vocile lui Timofti și Balan sunt reale, însă aceștia au fost sunați, nu de guvernatorul Saakașvili și ministrul Avakov, ci de către comedianții ruși.

Acum ceva timp, cei doi l-au sunat pe interpretul britanic Elton John din numele preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi a secretarului acestuia, Dmitri Peskov.

Potrivit wikipedia, englezism-ul „prank” – glumă, festă, poznă – reprezintă o farsă telefonică, în care prank-erii efectuează apeluri telefonice, de obicei anonime, iar prin provocări şi glume încearcă să obţină o reacţie memorabilă.

Foto: stiri.rol.ro