Ninsorile se opresc. Vin temperaturi de peste 10 grade

Ser­vi­ci­ul Hidro­me­te­o­ro­lo­gic de Stat prog­no­zea­ză că nin­soa­rea din cen­trul și sudul țării se va opri până mâi­ne, iar tem­pe­ra­tu­ri­le vor creș­te până la aproa­pe 10 gra­de. Înce­pând cu ziua de mar­ți, pri­mă­va­ra își rein­tră în drep­tu­ri, iar ter­mo­me­tre­le vor ară­ta +15 gra­de. 

În ziua de 21 apri­lie se vor men­ți­ne depu­ne­ri de lapo­vi­ță. Pre­ci­pi­ta­ți­i­le vor scă­dea din inten­si­ta­te înce­pând cu ami­a­za zilei de vine­ri, spre sea­ră vor con­te­ni.

Pe par­cur­sul zilei de vine­ri tem­pe­ra­tu­ri­le vor cre­ş­te de la 1 la 4 ºС. Noap­tea se vor menţi­ne tem­pe­ra­tu­ri de 1-2ºС.  Sâm­bă­tă, pe par­cur­sul zilei, tem­pe­ra­tu­ri­le ar putea cre­ş­te până la 8 ºС.

În noap­tea zilei de vine­ri, 21 apri­lie spre 22 apri­lie, pro­ba­bi­li­ta­tea pre­ci­pi­ta­ţi­i­lor va fi de 5-10%. Sâm­bă­tă vor fi pre­ci­pi­ta­ții doar în nor­dul țării, iar în cen­tru și sud vor fi tem­pe­ra­tu­ri de 9-10 gra­de cu plus. Dumi­ni­că, luni și mar­ți, tem­pe­ra­tu­ri­le vor creș­te trep­tat pană la +15 gra­de. Izo­lat, vor avea loc pre­ci­pi­ta­ții sub for­mă de ploa­ie.

Luna apri­lie 2017 va intra în isto­ria feno­me­ne­lor meteo cu cea mai abu­n­den­tă zăpa­dă. Ante­ri­or, în apri­lie 2012, s-a înre­gis­trat un record al peri­oa­dei cu cel mai mare număr de zile cu tem­pe­ra­tu­ri maxi­me de 30ºС.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *