Principală  —  Ştiri   —   Ministrul delegat pentru relațiile cu…

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tâlvăr – întrevedere cu președintele Timofti

Președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 27 martie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu dl Angel Tâlvăr, ministru delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.
Discuțiile au vizat amplificarea cooperării în toate domeniile în virtutea comunității de limbă, istorie, cultură și tradiții dintre R. Moldova și România.

Șeful statului a salutat intensificarea în ultimii ani a dialogului bilateral, în spiritul unei relații speciale dintre cele două state, subliniind că România este principalul susținător al parcursului european al R. Moldova.

Președintele Nicolae Timofti i-a mulțumit oficialului român pentru sprijinul financiar și logistic acordat de autoritățile de la București pentru realizarea în țara noastră a numeroase proiecte de modernizare a infrastructurii, educaționale și culturale.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tâlvăr, a reiterat suportul autorităților de la București pentru demersul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Angel Tâlvăr l-a informat pe șeful statului despre angajamentul părții române de facilitare a schimburilor academice și de oferire a unor programe culturale și educaționale, de instruire și formare profesională. Pe agenda ministrului se află, de asemenea, semnarea unui nou protocol de colaborare dintre cele două Ministere ale Educației.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare a declarat că o prioritate reprezintă completarea fondului de carte românească a bibliotecilor, precum și dezvoltarea şi consolidarea mass-media de limba română în Republica Moldova.

Nicolae Timofti și Angel Tâlvăr au discutat și alte subiecte de interes comun.