Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene îndeamnă Coreea de Nord să renunțe la politica de înarmare nucleară

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă lansarea rachetei balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană la 15 septembrie 2017.

„Survolarea ilegală şi contrară principiilor dreptului international a spațiului aerian al Japoniei reprezintă o ameninţare directă la adresa securității şi suveranității acestui stat. Totodată, întreprinderea sistematică a unor astfel de acţiuni reprezintă o violare a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate ONU, dar şi a apelurilor insistente ale comunității internaționale de a înceta orice test cu rachete balistice.

R. Moldova împărtăşeşte plenar preocupările profunde ale comunității internaționale fată de aceste acțiuni cu efect destabilizator asupra situației de securitate din peninsula coreeană şi regiunile adiacente. Îndemnăm autoritățile de la Phenian să renunțe la politica de înarmare nucleară şi să se reangajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internațională”, se spune în mesajul emis de MAEIE.

Azi, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență.  Reuniunea va începe la orele 15.00 (19.00 GMT), a adăugat președinția etiopiană a Consiliului de Securitate. Un diplomat a precizat că aceasta se va desfășura cu ușile închise, notează agerpres.ro

Aceeași sursă notează că Coreea de Nord a lansat azi dimineață, o rachetă balistică cu rază medie de acțiunea deasupra Japoniei care s-a prăbușit în mare la est de arhipelagul nipon.

 

Sursa foto: moldpres.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    Trebe luat atitudine fata la cei ce vor destabilizare pe planeta. Koreeni sint protezhati de rusi, altcumva nusi permiteau sa faca probleme in cea zona.

  2. papa duhu de la warsovia

    rau ca nu cer amecare sunt implicati direct in furtul miliarduluiricii asa ceva, stat care a folosit arma contra omenirii..da ce sa vorbim ling curul ocupantilor care sunt direct implicati in furtul miliardului,sua teroristul nr 1 al omenirii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *