Mesajul „Je suis Charlie”, inundă internetul

Textul „Je Suis Charlie” (Eu sunt Charlie, n.r.) a invadat internetul, după atacul terorist produs la sediul publicaţiei Charlie Hebdo din Paris, soldat cu cel puţin 12 morţi. Această etichetă este postată de către oameni pe rețelele de socializare, în semn de solidaritate cu victimele şi familiile lor, scrie The Independent. Imaginea a fost totodată distribuită, în mod masiv, de utilizatorii de internet din întreaga lume.

charlieAmintim că sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris a fost, la 7 ianuarie curent, ținta unui atac cu arme automate, comis de persoane mascate. Potrivit radioului Europe1, atacul s-a soldat cu cel puţin 12 morţi, dintre care doi poliţişti şi zece jurnalişti, între care şi directorul Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier (Charb). Potrivit martorilor citați de presa franceză, redacţia publicaţiei a fost atacată de simpatizanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *