Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Maia Sandu a avut o…

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli: Am abordat evoluțiile politice interne și reformele planificate pe agenda europeană

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, aflată într-un vizită oficială la Bruxelles, anunță că a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli. Sandu susține că în cadrul discuției au fost abordate evoluțiile politice interne, reformele planificate pe agenda europeană și oportunitățile de colaborare cu Parlamentul European pe dimensiunea parlamentară.

 „Astăzi am avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli, căruia i-am mulțumit pentru susținerea constantă a Republicii Moldova și a parcursului nostru european.

Parlamentul European s-a aflat mereu alături de Republica Moldova, iar parlamentarii europeni au fost susținători constanți ai proceselor democratice din țara noastră. Membrii forului legislativ al UE au promovat timp de mai mulți ani, de o manieră consecventă, o politică mai ambițioasă față de Republica Moldova și au sprijinit pe cale diplomatică, dar și prin ajutor financiar lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept
„, menționează Sandu.


În cadrul discuției, președinta R. Moldova menționează că în cadrul discuției a subliniat prioritățile mandatului său – în special, lupta împotriva corupției, accelerarea accesului la vaccinul anti-Covid-19 pentru medici și lucrătorii medicali din prima linie, obținerea unui sprijin pentru agricultorii afectați de secetă și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Potrivit Maiei Sandu, un subiect aparte a fost modul în care UE poate contribui la dezvoltarea locală, și anume prin susținerea programelor la nivel de comunități.

 „Totodată, am abordat și evoluțiile politice interne, reformele planificate pe agenda noastră europeană și oportunitățile de colaborare cu Parlamentul European pe dimensiunea parlamentară. Sper ca dialogul nostru și aprofundarea cooperării noastre să aducă și pe viitor beneficii reale pentru cetățenii noștri
„, susține Maia Sandu.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, efectuează în perioada 18 – 19 ianuarie 2021 o vizită oficială la Bruxelles. Anunțul despre vizită a fost publicat vineri, 15 ianuarie, pe site-ul instituției prezidențiale.

Potrivit Președinției, din delegația oficială care efectuează vizata oficială la Bruxelles fac parte președinta Maia Sandu; Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe; și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.