În 2014, taxa pentru drumuri a îmbogățit bugetul de stat cu 53 milioane de lei

Serviciul Vamal anunță că, pe parcursul anului 2014, au  fost eliberate circa 305 mii viniete, în bugerul de stat fiind alocată suma de 52 milioane de lei.

Vinieta – taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în R. Moldova se aplică de la 1 noiembrie 2012. Perceperea vinietei se efectuează de către organul vamal, care eliberează un certificat standardizat ce confirmă achitarea vinietei şi termenul de valabilitate. Vinieta poate fi procurată sau prelungită în orice birou vamal, post vamal intern sau de frontieră, la intrarea în ţară, iar costul acesteia prevalează de la 4 euro până la 50 euro.

Serviciul Vamal reamintește că, în baza art.232, alin 3 şi 4 din Codul Contravenţional al RM, conducerea vehiculului neînmatriculat în RM, fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică de 7 zile, se sancţionează cu amendă de 2000 de lei. Comiterea repetată, în cursul aceluiaşi an calendaristic, a contravenţiei de către o persoană fizică se sancţionează cu o amendă de 2600 de lei, iar o persoană juridică achită o amendă de 4000 de lei.

În cazul în care este atestată conducerea vehiculului pe drumurile publice fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mare de 7 zile se sancţionează cu o amendă de 2600 lei, iar săvîrşirea repetată a aceleiaşi contravenţii de către o persoană fizică se sancţionează cu o amendă de 3000 lei şi pentru o persoană juridică se aplică o amendă de 6000 lei.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *