Igor Dodon a transmis condoleanțe poporului turc în legătură cu atacul armat de duminică noaptea

Președintele Igor Dodon a transmis condoleanțe poporului turc în legătură cu atacul armat de duminică noaptea, dintr-un club din Istanbul, în urma căruia au 39 de persoane au fost ucise și 69 rănite. Clubul Reina este situat în cartierul Beşiktaş, pe malul european al Bosforului. Astfel, unii oameni au sărit în apă ca să scape din calea gloanţelor.

Primele imagini surprinse de o cameră de supraveghere îl arată pe atacator, chiar în momentul în care a deschis prima dată focul. S-a întâmplat la intrarea în clubul exclusivist, unde a lichidat doi oameni – un civil si un poliţist. Apoi, agresorul a intrat cu forţa în local şi a început să tragă la întâmplare.

“Din păcate, prima ştire venită de peste hotare în noul an este despre un nou atentat terorist, care a avut loc în Turcia. În urma acestuia şi-au pierdut viaţa zeci de persoane, printre care şi cetăţeni străini. Urmează să precizăm dacă printre victime sunt şi concetăţeni de-ai noştri, deși după primele informații ei nu sunt.

Transmit condoleanțele mele poporului turc și președintelui Recep Tayyip Erdoğan în legătură cu acest act terorist înfiorător care s-a produs la Istambul în noaptea de Revelion.

Doresc o însănătoşire cât mai grabnică celor care au avut de suferit şi celor care acum se află în spitale. Sper ca poporul turc să rămână puternic și unit în urma acestei și altor tragedii care l-au lovit în ultimele luni.

Noi condamnăm acțiunile inumane și criminale ale agresorilor care utilizează teroarea ca armă de presiune și intimidare împotriva oamenilor nevinovați, împotriva civililor, împotriva echilibrului mondial și așa fragil”, se spune în mesaj.

Citiți și: 

39 persoane au foat ucise în urma unui atac armat într-un club din Istanbul


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Judele de Apoi

  Dondon Asiaticul teroristul roșu sângeros impostor
  ucigaș de unioniști patrioți români est-moldoveni
  prin alegeri fraudate și furate nu este președintele nostru,
  Maia Sandu pro-europeană e Președinta noastră,
  căci ea a luat cele mai multe voturi în realitate.
  Noi declarăm Ne-Supunere Civică, până când Curtea Drepturilor Omului de la Strasbourg
  o va re-pune în funcție pe Maia Sandu peste câteva luni. Jos mafia la toate nivelurile !

 2. ivan cel groaznic

  Fariseism total, pi fatsa. Se da , kipuri diplomat, sa multsumeaska stapinii kari io dat bani in kampanie. Noi trebe sa ne orientam la europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *