Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMĂ ORĂ/ Guvernul României a…

ULTIMĂ ORĂ Guvernul României a aprobat trimiterea primei tranșe din cele 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 în R. Moldova

Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit pentru R. Moldova. Ajutorul constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin promise de România. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președinta R. Moldova, Maia Sandu.

„O veste foarte bună pentru țara noastră! Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România.

Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă
”, a anunțat șefa statului.

O declarație în acest sens a fost făcută și de prim-ministrul României Florin Cîţu.

„În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe hotărâri şi câteva ordonanţe, dar cea mai importantă este ordonanţa de urgenţă prin care am reglementat ajutorul pe care-l vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20 de mii de doze de vaccinuri. Este prima tranşă din cele 200 de mii de vaccinuri pe care le trimitem în Republica Moldova. Astăzi a fost aprobată ordonanţa de urgenţă, după ce o să fie publicată ordonanţa de urgenţă va fi nevoie de o hotărâre de guvern pe care o vom lua, dacă este nevoie, într-o şedinţă online pentru a ne asigura că aceste doze ajung în R. Moldova cât mai rapid”, a declarat premierul României, Florin Cîţu, în cadrul unui briefing de presă.

În timpul vizitei sale în R. Moldova, efectuată pe 29 decembrie 2020, președintele României, Klaus Iohannis, a promis o donație de 200 de mii de doze de vaccin pentru R. Moldova. Cele 20 de mii de doze aprobate astăzi de Guvernul României reprezintă o primă tranșă din donația promisă de președintele Iohannis.