Franța: Cel puțin 12 morți într-un atac armat la sediul unei publicații de satiră

Atacul terorist comis miercuri asupra sediului publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, în centrul Parisului, s-a soldat, conform ultimului bilanț provizoriu, cu 12 morți, dintre care doi polițiști, a anunțat poliția franceză, citată de agențiile internaționale de presă.

Anterior, președintele francez Francois Hollande confirmase că 11 persoane au fost ucise și patru sunt rănite în stare foarte gravă. Liderul de la Elysee a făcut această declarație după ce a ajuns la locul atacului, pe care l-a calificat drept un ‘atentat terorist de o barbarie extremă’.

Potrivit martorilor care au văzut atacul din clădirile apropiate, în sediul publicației au pătruns doi sau trei indivizi cu cagule negre și înarmați cu Kalașnikovuri, apoi fiind auzite mai multe focuri de armă, după care atacatorii au părăsit edificiul și au fugit cu o mașină, la ieșire ei strigând: ‘L-am răzbunat pe Profet’.

Conform cotidianului Le Parisien, angajații Charlie Hebdo s-au refugiat pe acoperișul clădirii și atacatorii ar fi luat cu ei un ostatic, informație deocamdată neconfirmată oficial.

Pe lângă cele patru persoane aflate în stare gravă, alte șase sunt rănite.

Guvernul de la Paris a anunțat o reuniune de urgență, iar nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maxim.

Publicația Charlie Hebdo a mai fost atacată în trecut după ce a publicat în anul 2011 benzi desenate care satirizau lideri musulmani și în special pe profetul Mahomed. Dar ultima caricatură l-a vizat pe liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

sursa: agerpres.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *