(foto) Primăria, despre demolarea cinematografului „Gaudeamus”. Cum va arăta blocul locativ de 15 etaje

Primăria mun. Chișinău dă asigurări că executarea lucrărilor de demolare a clădirii fostului cinematograf „Gaudeamus” au loc legal, iar o autorizație în acest sens a fost emisă de municipalitate la 22 martie curent. Autoritatea face precizări după ce astăzi, 8 iunie, a început demontarea acoperișului edificiului, iar primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, a solicitat viceprimarului Nistor Grozavu și primarului interimar Ruslan Codreanu explicații referitor la subiect. 

„În legătură cu executarea lucrărilor de demolare a imobilului din str. Vasile Alecsandri, 4, clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus”, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări. 
1.        Lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1007,5 metri pătraţi se execută autorizat, conform autorizaţiei de desfiinţare nr. 28/a/18 din 22.03.2018. 
2.        Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. 
3.        Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal. 
4.        De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidenţial şi operarea de modificări în regulamentul local de urbanism şi atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidenţială).   
5.        Reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău se află pe şantier pentru a examina modul de executare a lucrărilor de demolare, iar în cazul în care agentul economic a admis încălcări ale Planului de organizare a şantierului, acesta va fi sancţionat contravenţional”, scrie în comunicatul Primăriei.

Tereul de 0.2497 ha din str. Vasile Alecsandri 4 și clădirea fostului cinematrograf „Gaudeamus”, cu o suprafață de 1007,5 metri pătrați, sunt proprietatea privată a SA „Cristivlad”.

Potrivit schiței de proiect, realizată de beneficiarul acestuia, SC „Cristivlad” SRL, și investitorul SC „Inamstro” SRL, urmează a fi ridicat un bloc rezidențial cu 15 etaje, dintre care două subterane.

Problema fluxului circulației rutiere în zonă, susțin beneficiarii, va fi soluționată prin construirea unei intersecții denivelate.

 

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *