Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintelui Curții de Apel Chișinău…

Președintelui Curții de Apel Chișinău „îi pare rău de situația în care a nimerit” asistenta sa, care are un salariu de circa 8000 de lei, dar și-a procurat Porsche

„Mie îmi pare rău că a fost publicat… sau situația în care a nimerit, dar ea este o profesionistă”, a declarat președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, în cadrul edițiie din 24 septembrie a emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, fiind întrebat despre articolul ZdG cu privire la faptul că asistenta sa, Cristina Pîrțac, cu un salariu de circa 8000 de lei pe lună, și-a procurat un automobil Porsche Macan.

Acesta susține că a înțeles că „familia ei își permite să facă asemenea achiziții”, iar „dacă familia își permite, n-are decât”.

„Nu comentez și nu sunt eu organul care trebuie să verific modalitatea de dobândire a patrimoniului”, a subliniat Clima.

Cât despre faptul că aceasta este asistenta sa încă de când el activa la Judecătoria Ciocana, el a menționat că „în Curtea de Apel echipele judecător-grefier/asistent activează și câte 10-15 ani. Asistentul judiciar este persoana care ajută judecătorul la întocmirea actului de procedură”.

ZdG a scris recent că Cristina Pîrțac, asistenta judiciară a magistratului Vladislav Clima, proaspătul președinte al Curții de Apel Chișinău, se remarcă printre angajații instanței în care lucrează prin faptul că, în fiecare dimineață, vine la serviciu la volanul unui Porsche Macan, în posesia căruia a intrat de curând, iar pe rețelele de socializare, sub un pseudonim, etalează un mod de viață luxos. 

Cristina a fost angajată în sistemul judecătoresc în 2014, pe când Vladislav Clima activa la Judecătoria Ciocana, iar în 2017, după promovare, l-a urmat pe acesta la Curtea de Apel Chișinău.

Deși în declarațiile sale de avere și interese indică venituri lunare modeste, de doar câteva mii de lei, Cristina argumentează că achiziția de lux este „în leasing”, iar tata și fratele ar fi ajutat-o: unul ar lucra de peste 20 de ani peste hotare, iar celălalt este agent imobiliar, dar în luna iunie 2020 și-a deschis o companie care anunță că prestează servicii juridice.