Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Explicațiile primarei de la Vărvăreuca…

Explicațiile primarei de la Vărvăreuca despre drumul cu grosimea de un deget

După ce pe internet au apărut imagini cu un drum de la Vărvăreuca (Florești) proaspăt reparat, pe care a fost așternut asfalt cu o grosime de doar 1-2 centimetri, primara localității susține că aceasta este doar prima etapă de reparație a drumului și că, în zilele următoare, va fi așternut încă un strat de asfalt, cu grosimea de 4 centimetri. 

„Pe porțiunea asta nu era deloc asfalt, așa de tare s-a măcinat. Când au ajuns acolo băieții ăștia de la drumuri mi-au spus: doamna primar, noi mai departe nu facem, dați-ne o altă porțiune de drum că aici e strașnic. Eu le-am zis că ne trebuiește numaidecât drumul acesta pentru că duce spre cimitirul cel nou. Au vorbit cu cineva de la Chișinău și au dat o mașină de fracțiuni mășcate și ei pe porțiunea asta de vreo 70 de metri lungime întâi au dat cu smoală și au împrăștiat mașina asta de fracțiune mășcată. Pe urmă ei vin din urmă și o să mai pună deasupra încă 4 centimetri cum fac toate drumurile celelalte”, afirmă primara de la Vărvăreuca.

Alesul local susține că luni va merge împreună cu inspectorul local la respectiva porțiune de drum și dacă se vor constata abateri, va insista să fie remediate.

Potrivit Ninei Ivanes, valoarea totală a lucrărilor de reparație a drumului de la Vărvăreuca constituie un milion de lei.

În februarie 2018, cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc în toamna acestui an, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, anunța demararea programului „Drumuri bune pentru Moldova” numindu-l „cel mai ambițios și cel mai mare proiect de îmbunătățire a infrastructurii de la independență încoace”. Programul anunțat de Plahotniuc prevedea reabilitarea a aproximativ 1200 km de drumuri și o investiție de 1,6 miliarde de lei, bani alocaţi din fondul rutier şi din bugetul de stat.