(DRONA) Ce au făcut participanţii la Marşul Diversităţii? De ce îi detestă preşedintele R.Moldova?

Marşul Diversităţii a fost filmat cu drona. Participanţii la mars au mers în tăcere, purtând flori. Nu au răsunat mesaje de incitare la ură, lozinci antireligioase sau anticonstituţionale. De cealaltă parte, reprezentanţii câtorva religii şi ai câtorva partide şi-au exprimat furia şi nemulţumirea faţă de acest mars.Deşi la Marşul Diversităţii au luat parte  femei, barbaţi, tineri, vârstnici,  femei însărcinate şi părinţi cu copii,  mai multe persoane publice şi-au exprimat nemulţumirea faţă de acest mars.

Preşedintele Igor Dodon a declarant că este “categoric împotriva marşului minorităţilor sexuale”, adăugând că el “condamnă aceste întruniri şi regretă că unii reprezentanţi ai actualei puteri şi unele ambasade îi susţin”, adăugând că el nu a promis să fie preşedintelecetăţenilor Republicii Moldova care sunt LGBT.

Şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe pro-ruse şi-au exprimat nemulţumirea faţă de acest mars.

Reprezentanţii bisericii ortodoxe au venit în mod organizat cu microbuze, dar nu au manifestat deschidere faţă de reporteri. Mulţi dintre ei consideră că în Republica Moldova trebuie să domine legile biblice, nu cele civile.

La fel şi membrii organizaţiei “Noua dreaptă” au manifestat ură împotriva comunităţii LGBT.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Traian

    Dodon nu este numai impotriva minoritatii sexuale, el uraste tot ce tine de Republica Moldova. Chiar nu v-ati dat seama ca Dodon actioneaza numai la comenzile lui Putin? Sa urmariti ca numai actiunile lui sunt laudate si ridicate in slavi. Acesta este primul pas spre tiranie. Asta isi doreste el, dar nu-i va iesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *