(DRONA) Ce au făcut participanţii la Marşul Diversităţii? De ce îi detestă preşedintele R.Moldova?

Marşul Diver­si­tă­ţii a fost fil­mat cu dro­na. Par­ti­ci­panţii la mars au mers în tăce­re, pur­tând flori. Nu au răsu­nat mesa­je de inci­ta­re la ură, lozinci anti­re­li­gi­oa­se sau anti­con­sti­tu­ţio­na­le. De cea­lal­tă par­te, repre­zen­tanţii câtor­va reli­gii şi ai câtor­va par­ti­de şi-au expri­mat furia şi nemulţu­mi­rea faţă de acest mars.Deşi la Marşul Diver­si­tă­ţii au luat par­te  femei, bar­ba­ţi, tineri, vâr­st­nici,  femei însăr­ci­na­te şi părinţi cu copii,  mai mul­te per­soa­ne publi­ce şi-au expri­mat nemulţu­mi­rea faţă de acest mars.

Preşe­din­te­le Igor Dodon a decla­rant că este “cate­goric împo­tri­va marşu­lui mino­ri­tă­ţi­lor sexu­a­le”, adă­u­gând că el “con­dam­nă aces­te întru­niri şi regre­tă că unii repre­zen­tanţi ai actu­a­lei puteri şi une­le amba­sa­de îi susţin”, adă­u­gând că el nu a pro­mis să fie preşe­din­te­le­ce­tă­ţe­ni­lor Repu­bli­cii Mol­do­va care sunt LGBT.

Şi repre­zen­tanţii Bise­ri­cii Orto­do­xe pro-ruse şi-au expri­mat nemulţu­mi­rea faţă de acest mars.

Repre­zen­tanţii bise­ri­cii orto­do­xe au venit în mod orga­ni­zat cu micro­bu­ze, dar nu au mani­fes­tat des­chi­de­re faţă de repor­teri. Mulţi din­tre ei con­si­de­ră că în Repu­bli­ca Mol­do­va tre­bu­ie să domi­ne legi­le bibli­ce, nu cele civi­le.

La fel şi mem­brii orga­ni­za­ţi­ei “Noua dreap­tă” au mani­fes­tat ură împo­tri­va comu­ni­tă­ţii LGBT.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Traian

    Dodon nu este numai impo­tri­va mino­ri­ta­tii sexu­a­le, el uras­te tot ce tine de Repu­bli­ca Mol­do­va. Chiar nu v-ati dat sea­ma ca Dodon actio­nea­za numai la comen­zi­le lui Putin? Sa urma­ri­ti ca numai actiu­ni­le lui sunt lau­da­te si ridi­ca­te in slavi. Aces­ta este pri­mul pas spre tira­nie. Asta isi dores­te el, dar nu-i va iesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *