(VIDEO) Dosarul Gorbunțov: Rudele lui Proca arată SMS-uri de la Constantin Botnari, mâna dreaptă a lui Plahotniuc. Acesta le cere „răbdare”

Venera Gasparean, mama lui David Davitean, una din persoanele reținute în acest dosar, arată sms-urile pe care le-a primit de la Constantin Botnari, fostul deputat poreclit „borsetka”, cunoscut ca fiind unul din cei mai de încredere oameni ai lui Vladimir Plahotniuc. În acest schimb de sms-uri, Venera îi spune că fiul ei este nevinovat. Botnari îi cere „răbdare”. „Costea mi-a fost ca un frate”, zice Venera. Mai multe detalii vedeți în imaginile video.

Venera Gasparean afirmă că Botnari i-a transmis că „dacă Vitalie Proca va da un document că nu ne cunoaște, pe Plahotniuc nu-l cunoaște, în genere nu sunt cunoscuți, atunci îl vom elibera pe fiu” (n.r.: David Davitean)

Solicitat de ZdG să comenteze afirmațiile, Constantin Botnari ne-a zis că este ocupat și ne-a rugat să revenim mai târziu. Anterior, Renato Usatîi, învinuit în acest dosar, a declarat că dosarul ar fi fost pus la cale de Vladimir Plahotniuc.

La mijlocul lunii octombrie, 5 persoane au fost reținute în dosarul Gorbunțov, iar Renato Usatîi a fost învinuit că l-ar fi mituit, prin intermediul acestora, pe Vitalie Proca, aflat în pușcărie în România.

Ziarul de Gardă va reveni cu detalii despre acest caz.

Sursa Video: www.ZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Grișa Papuc

  Sau eu-s prost sau voi penibili… In primul rind nu aud sa spuna in video ca Costea ii era ca frate, plus ca se vede o montare a videoului de ce nu-i integral? Unde e dovada ca ele macar cu Costea Botnari dar nu cu Usatii vorbesc in sms-uri? Poate totusi Usatii a reusit sa mituiasca pe al de Proca si de aici si tot circul asta deja?!

 2. Aurel

  Vreau să văd numărul de telefon pe care rudele au scris, îl aveți ? de unde voi ați luat că e a lui Botnari, ați verificat?

 3. Teodor

  Patani, va pierdeti talentul. Trebuie sa mergeti la circ sau la Comedy Club, ca aici cam aratati ipocriti. Sa avut vreo legatura Botnari cu atentatul la viata lui garbuntov, atunci precis Elatul si restul afacerilor lui Garbuntov ajungeau la Botnari, dar nu la Usatii.

 4. Vadim

  Si voi va asteptati sa convingeti pe cine va cu circul asta? Nu se intelege nici in cer nici in pamint ce legatura este intre aceste persoane. Nimic clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *