Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosar penal în cazul spitalului…

Dosar penal în cazul spitalului în care mai mulți pacienți au suferit complicaţii după ce au fost operaţi la ochi

În urma investigaţiilor demarate de procurori în cazul pacienţilor care ar fi suferit complicaţii după tratamentul acordat de medicii Spitalului „Sfînta Treime” din Capitală, Procuratura sectorului Rîşcani a iniţiat o cauză penală pe faptul încălcării din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale (art.213 Cod penal).

Pentru cercetarea complexă a circumstanţelor cazului, procurorul sectorului a dispus crearea unui grup de urmărire penală, compus din procurori şi ofiţeri de urmărire penală, care vor avea misiunea de a investiga operativ şi obiectiv cele întîmplate, identificarea persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere penală.

Amintim că, vineri, urmare materialelor apărute în mass-media, Procuratura sect.Rîşcani s-a autosesizat şi a dispus efectuarea investigaţiilor pentru a stabili legalitatea acţiunilor medicilor şi circumstanţele în care s-a produs incidentul. De asemenea, persoanele care dispun de informaţii utile pentru efectuarea investigaţiilor sunt rugate să se adreseze la Procuratura sectorului Rîşcani al Capitalei sau la numărul de telefon: 022 45 0714.
Procuratura va informa despre evoluţia cercetărilor şi măsurile legale adoptate în consecinţă.