Dosar penal în cazul spitalului în care mai mulți pacienți au suferit complicaţii după ce au fost operaţi la ochi

În urma investigaţiilor demarate de procurori în cazul pacienţilor care ar fi suferit complicaţii după tratamentul acordat de medicii Spitalului “Sfînta Treime” din Capitală, Procuratura sectorului Rîşcani a iniţiat o cauză penală pe faptul încălcării din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale (art.213 Cod penal).

Pentru cercetarea complexă a circumstanţelor cazului, procurorul sectorului a dispus crearea unui grup de urmărire penală, compus din procurori şi ofiţeri de urmărire penală, care vor avea misiunea de a investiga operativ şi obiectiv cele întîmplate, identificarea persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere penală.

Amintim că, vineri, urmare materialelor apărute în mass-media, Procuratura sect.Rîşcani s-a autosesizat şi a dispus efectuarea investigaţiilor pentru a stabili legalitatea acţiunilor medicilor şi circumstanţele în care s-a produs incidentul. De asemenea, persoanele care dispun de informaţii utile pentru efectuarea investigaţiilor sunt rugate să se adreseze la Procuratura sectorului Rîşcani al Capitalei sau la numărul de telefon: 022 45 0714.
Procuratura va informa despre evoluţia cercetărilor şi măsurile legale adoptate în consecinţă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *