Principală  —  Ştiri   —   (DOC) Oficial: Transgaz va participa…

(DOC) Oficial: Transgaz va participa la privatizarea Vestmoldtransgaz din R. Moldova

Transportatorul român de gaze naturale „Transgaz” S.A. va convoca pe 11 decembrie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor. Pe ordinea de zi a fost anunțată aprobarea înființării pe teritoriul R. Moldova a unei societăți cu răspundere limitată.

Acționarii „Transgaz” vor aproba în cadrul adunării generale și „mandatarea Consiliului de Administrație al „Transgaz” S.A. pentru mărirea capitalului social al societății cu răspundere limitată înființată pe teritoriul R.Moldova, în vederea participării cu succes la procedura privatizării Î.S. „Vestmoldtransgaz”.

În cadrul unei întrevederi cu reprezentanții misiunii Băncii Mondiale în R. Moldova din 3 noiembrie, curent, Vitalie Iurcu, viceministrul Economiei și Infrastructurii, a informat despre  decizia autorităților naționale de a desfășura concursul de privatizare a operatorului de transport pe piața locală a gazelor naturale Î.S. „Vestmoldtransgaz”.

„Aceasta va asigura atragerea investițiilor private necesare pentru construcția obiectivului, estimate la cca. 93 milioane EUR, precum și va permite realizarea dezideratului respectiv conform calendarului trasat de Guvern”, a menționat Vitalie Iurcu.

Pe lângă angajamentul de a investi în următorii doi ani 93 de milioane de euro, compania care va achiziționa Î.S. „Vestmoldtransgaz” va achita un preț  de minimum180 milioane de lei (circa 9 milioane de euro).

Agenţia Proprietăţii Publice (APP), aflată în subordinea Guvernului R. Moldova, a anunţat că în perioada 27 noiembrie- 1 decembrie 2017 vor fi scoase la licitaţii „cu strigare” pachetele de acţiuni la 17 societăţi pe acţiuni deţinute de stat. Printre acestea se numără şi Î.S. „Vestmoldtransgaz”, creată în anul 2014 pentru a gestiona reţeaua de transport gaze Iaşi-Ungheni şi de a presta servicii de transport al gazelor naturale pe teritoriul Ri Moldova.

Foto: romania-insider.com