Principală  —  Ştiri   —   Deputat PLDM: Dodon face jocul…

Deputat PLDM: Dodon face jocul lui Plahotniuc

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a susținut azi o conferință de presă, în cadrul căreia s-a vorbit în special despre schimbarea sistemului electoral și reforma Guvernului. Conferința a fost susținută de către deputații PLDM, Tudor Deliu și Iurie Țap. 

„Consultarea cu societatea civilă, în ce privește sistemul electoral, a fost de suprafață și limitată. Nu există consens necesar pentru această reformă. Guvernarea nu a fost capabilă să ne înfrunte cu argumente solide. R. Moldova a fost transformată într-o afacere politică. De azi înainte, nu vom mai putem vorbi despre o democrație. Intrăm într-o perioadă sumbră, când ascensiunea în Parlament se va face prin mită electorală. Spre sfârșit de sesiune, am asistat la funeraliile democrației moldovenești. E foarte dureros că suntem conduși de politicieni care nu au o susținere reală din partea poporului. Geopolitic, suntem într-o incertitudine totală. Președintele țării ne face vasali fără acceptul nostru. Atât în Est, cât și-n Vest sunt văzuți ca un stat corupt. Guvernarea actuală nu e capabilă să soluționeze problemele cetățenilor”, a spus Deliu.

Iurie Țap a declarat la rândul său, că Guvernarea sfidează Constituția și își crează condiții care să o avantajeze la alegerile din 2018.

„Partenerii de dezvoltare au taxat dur schimbarea sistemului electoral. În Guvern, după reformă, au rămas doar miniștrii din PD. De ce? Ca să construiască o verticală a puterii? (…) Reforma Guvernului nu a ținut cont de obiectivele care stau în fața țării.Până în prezent ANI este nefuncțională. Iată de ce vorbim despre mimarea reformelor și luptei cu corupția. Majoritatea parlamentară este una nelegitimă. Guvernarea sfidează Constituția și își crează premise care să o avantajeze la alegerile din 2018. Vom susține și iniția proteste în toamnă. Este grav afectat viitorul R. Moldova. Dodon îi face jocul lui Plahotniuc, el deja a făcut o alianță strategică, el a salvat PD-ul. Dodon va plăti în fața cetățenilor pentru ceea ce face”, a spus Iurie Țap.