Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decizia Curții de Apel este…

Decizia Curții de Apel este irevocabilă: Usatîi va fi cercetat în stare de libertate

Renato Usatîi va fi cercetat în stare de libertate, în dosarul „interceptărilor”. Curtea de Apel Chişinău a respins astăzi contestaţia procurorilor, care au solicitat trimiterea acestuia după gratii pe un termen de 30 de zile.

„Procurorul a cerut arestul, deoarece Usatîi poate să părăsească țara sau să distrugă probele care ar demonstra că eu am interceptat telefoanele lui Filat și Șor. Le-am spus judecătorilor că chiar dacă aș fi vrut să distrug, demult aș fi distrus și dacă avea de gând să părăsesc țara, demult avea s-o părăsesc. Nu avea să aștept astăzi decizia judecății.”, a declarat Usatîi după ședința de judecată.

Precizăm că duminică, 25 octombrie, Judecătoria Centru  a respins solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe Renato Usatîi pentru un termen de 30 de zile.  Astfel, liderul „Partidului Nostru” va fi cercetat în stare de libertate, în dosarul ”interceptărilor dintre Filat și Shor”.

Primarul de Bălţi a fost reţinut de SIS la sfârșitul săptămânii trecute pentru 72 de ore, pe aeroportul din Chişinău. Acesta este acuzat de violarea dreptului la secretul corespondenţei, prin utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate pentru obţinerea ascunsă a informaţiei. Legea prevede până la 3 ani de închisoare.