Convocarea în regim extraordinar a Consiliului Municipal Orhei. Pe ordinea de zi subiecte care vizează asociaţiile obşteşti “Pentru Orhei” şi AIREEI “Prosperarea Moldovei”

Consiliul Municipal Orhei a fost convocat de către primara interimară, Diana Memeţ într-o ședință extraordinară care va avea loc vineri, 30 august. Presa locală a anunțat că dintre subiectele aflate pe ordinea de zi, cea mai mare greutate financiară o are proiectul care vizează asociaţiile obşteşti “Pentru Orhei” şi AIREEI “Prosperarea Moldovei”, apropiate lui Ilan Shor.

Primăria propune să fie primite în proprietatea municipiului, cu titlu gratuit, bunuri materiale şi lucrări în sumă totală de peste 50 de milioane de lei, dintre care aproape 98% le revin asociaţiilor enumerate. Cea mai mare parte a acestor bunuri şi lucrări figurează în facturile instituțiilor bugetare eliberate în perioada anilor 2016-2017.

Aceste subiecte sunt propuse pe ordinea de zi a doua oară. Prima dată, la şedinţa extraordinară din luna iulie curent, decizia nu a întrunit numărul necesar de voturi. Câţiva consilieri au avut dubii în privinţa lucrărilor şi bunurilor, care au o vechime de 2-3 ani, pentru care sunt prezentate doar facturi.

În proiectul propus consilierilor, AIEEI “Prosperarea Moldovei” a fost inclusă cu lucrări de reparaţie a străzilor, care nu sunt nominalizate, dar care, conform facturilor din ianuarie 2017, ar fi costat peste 13,5 milioane de lei. Primăria a refuzat să ofere lista străzilor care au fost reparate în ultimii patru ani şi să indice sursele datorită cărora lucrările au fost efectuate, anunță Radio Orhei.

Dispoziţia a fost publicată pe pagina oficială a instituției la 27 august.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *