Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Concurs strâns pentru funcția de…

Concurs strâns pentru funcția de director al Inspectoratului Școlar Național

Ana Vivdici, directoare a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Hîncești, a fost aleasă în funcția de director al Inspectoratului Școlar Național (IȘN). Noul director al IȘN a fost selectat în baza unui concurs la care au participat 10 candidați – cadre didactice și manageriale din mai multe structuri educaționale din R. Moldova.

Ana Vivdici este un profesionist calificat în educație, masterandă cu experiență managerială și didactică de 12 ani, care s-a remarcat în activitatea didactică ca deținător al titlului Pedagogul anului 2014 în raionul Hîncești. A deținut, în perioada 2007-2012, funcția de specialist-metodist în cadrul Direcției Generale Învățămînt, Tineret și Sport Hîncești, fiind responsabilă de directorii adjuncți pentru educație, organizatori, diriginți, limbile străine (engleză, rusă), colaborarea cu ONG-uri și activități cu tineretul. Din anul 2012 a deținut funcția de director al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Hîncești. În anii în care Ana Vivdici s-a aflat la conducerea acestei instituții, liceul s-a făcut cunoscut prin inițiative de democratizare a comunității școlare, capacitatea de atragere a investițiilor în proporție de peste 60% alocații complementare bugetului de bază și dezvoltare de parteneriate durabile cu organizații guvernamentale și ONG-uri. Ana Vivdici a obținut mai multe burse de studiu oferite de Consiliul Europei și Ambasada SUA în Moldova, fiind consultant a Centrului Mediteranean pentru Comunicare și Artă oratorică.

Inspectoratul Școlar Național a fost creat în baza Hotărîrii de Guvern Nr. 898 din 24.10.2014 în conformitate cu prevederile Codului educației. Structura va asigura calitatea în educație și va fi responsabilă de evaluarea activităţii instituţiilor de învățămînt general, de acreditarea instituțiilor de învățămînt, de evaluarea activităţii cadrelor didactice și a cadrelor de conducere din instituţiile de învățămînt general în baza standardelor și metodologiei de evaluare aprobate de Ministerul Educației.

Fiecare instituţie de învăţămînt din țară va fi inspectată cu regularitate, iar membrii inspectoratului vor întocmi un raport cu toate neregulile şi succesele înregistrate în şcoala respectivă, pe care îl vor face public, și vor sprijini instituțiile să își îmbunătățească indicatorii mai puțin performanți.

Structura va avea cel mult 45 de angajați și va fi subordonată Ministerului Educației. Directorul IȘN este numit prin concurs. anunță Ministerul Educației.