Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Concurs pentru funcţia de preşedinte…

Concurs pentru funcţia de preşedinte al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi funcţia de director al radiodifuziunii IPNA Compania „Teleradio-Moldova”

Consiliul de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” anunţă concurs pentru funcţia de: – preşedinte al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”; – director al radiodifuziunii IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.
Participanţii la concurs vor prezenta, în termen de 15 zile calendaristice din data publicării prezentului anunţ în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, dosarul de participare. Dosarul de participare va fi prezentat în formă scrisă, în plic închis, pe următoarea adresă: mun. Chişinău, str. Mioriţa 1, Casa Radio, et.5, bir.505. Actele prezentate în dosar vor fi expediate şi în format electronic pe adresa: co@trm.md

Dosarul de participare va cuprinde:

a) cererea de participare la concurs, adresată Consiliului de Observatori;
b) CV-ul candidatului;
c) proiectul de intenţie asupra strategiei de dezvoltare a IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al IPNA). Volumul maxim – cinci pagini, Times New Roman, font 12, interval 1,5; şi/sau
d) proiectul de intenţie asupra strategiei de dezvoltare a radiodifuziunii (pentru candidaţii la funcţia de director al radiodifuziunii). Volumul maxim – cinci pagini, Times New Roman, font 12, interval 1,5; şi/sau
e) declaraţia participantului la concurs cu privire la absenţa incompatibilităţilor pentru numirea în funcţie sau declaraţia de a le înlătura.

În conformitate cu prevederile art.60 alin.(6), (7), (11), (12), (13) şi art.61 alin.(2) şi (8) din Codul audiovizualului al Republicii Moldova şi conform p. 5 a Hotărârii CO Nr. 4 cu privire la aprobarea Regulamentului ad-hoc cu privire la desfășurarea concursului pentru funcţia de preşedinte al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”şi Hotărârii CO Nr.5 cu privire la aprobarea Regulamentului ad-hoc cu privire la desfășurarea concursului pentru funcţia de director al radiodifuziunii IPNA Compania „Teleradio-Moldova” faţă de candidaţi sunt stabilite următoarele rigori:

Exigenţe:
a)    să  fie profesionist în domeniul de funcţionare a audiovizualului public şi să posede experienţă managerială;
b)    să aibă studii superioare;
c)    să fie cetăţean al Republicii Moldova;
d)    să cunoască limba de stat a Republicii Moldova;
e)    să posede experienţă de 10 (zece) ani de activitate în mass-media;
f)     să posede experienţă de 5 (cinci) ani de activitate în audiovizual.

Candidatul la funcţia de director al radiodifuziunii IPNA Compania „Teleradio-Moldova” trebuie să posede experienţă de 3 (trei) ani de activitate în radiodifuziune.
 
Incompatibilităţi:
a) calitatea de membru al unui organ de conducere sau de angajat, partener, acţionar, proprietar al unui radiodifuzor privat;
b) calitatea de membru de partid sau de membru al unor alte organizaţii politice;
c) funcţia de membru al Guvernului Republicii Moldova, deputat în Parlament sau alte funcţii remunerate în afara companiei;
d) funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Compatibilităţi: activitatea în domeniile didactic, ştiinţific, de creaţie în cadrul publicaţiilor de specialitate cu caracter literar, artistic, ştiinţific, social, dacă aceasta nu contravine intereselor companiei.

Dosarele de participare la concurs sunt înregistrate timp de 15 (cincisprezence) zile calendaristice consecutive, între orele 09.00-12.30 şi 13.30-17.00, pe următoarea adresă: mun. Chişinău, str. Mioriţa 1, Casa Radio, et.5, bir.505. Telefon de contact: 0 22 406-886.

Şedinţa de totalizare a rezultatelor concursului pentru suplinirea funcţiei de preşedinte al Compania „Teleradio-Moldova” şi director al radiodifuziunii IPNA Compania „Teleradio-Moldova” este convocată nu mai devreme de 5 (cinci) şi nu mai târziu de 15 (cincisprezece) zile din momentul expirării perioadei de recepţionare a dosarelor de participare la concurs.