Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Workshop gratuit: Învață să plantezi…

Workshop gratuit: Învață să plantezi corect un copac

Foto: millertreesrv.com

A.O. EcoVisio și inițiativa Seed It Forward te invită la o nouă provocare, sub forma workshop-ului de weekend „Creștem arbori”.  Dacă ai vrut vreodată să plantezi copaci, dar n-ai știut cu ce se mănâncă, participă în perioada 19-21 octombrie la Eco-Village Moldova (sat Rîșcova, raionul Criuleni).

Pe parcursul celor trei zile, vei obține informații despre plantarea copacilor, organizarea plantărilor cu voluntari și principalele lucrări de îngrijire a puieților în primii ani. Vei pleca de la workshop cu idei simple și clare despre ce înseamnă o plantare corectă și vei căpăta resursele pentru a organiza propria acțiune de înverzire în grup.

Mai concret, vei învăța să:
– crești arbori și arbuști din semințe, puieți și butași;
– tai corect un copac;
– altoiești pomii fructiferi;
– alegi specii potrivite pentru fiecare loc și timp al anului;
– organizezi o plantare în grup.

Workshop-ul este organizat în cadrul programului de educație ecologică activEco și este complet gratuit. Mesele, cazarea și drumul sunt de asemenea asigurate de organizatori.

Înregistrarea este valabilă până la 12 OCTOMBRIE. AICI te poți înregistra.

Fondată în anul 1999, EcoVisio este o asociație obștească din Chișinău, activă în sfera ecologiei și a dezvoltării durabile.  Seed It Forward este inițiativa a doi membri EcoVisio care iubesc copacii și vor să cultive o relație sănătoasă între ei și oameni.

Foto: millertreesrv.com