Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ ULTIMA ORĂ! Ștefan Gațcan…

VIDEO ULTIMA ORĂ! Ștefan Gațcan își retrage plângerea de la PG: „Curând ne vom vedea în țară”

Deputatul Ștefan Gațcan a anunțat, printr-un nou filmuleț, că își retrage cererea pe care a depus-o la Procuratura Generală privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

În cel de-al treilea video, Ștefan Gațcan confirmă faptul că a solicitat pază de stat pentru dânsul și familia sa. Totodată, deputatul a anunțat că își va retrage plângerea depusă la PG pe data de 30 iunie.

La noi totul este bine. Vreau să vă spun că cererea depusă pe data de 30 iunie către Procurtaura Generală o să fie retrasă. Da, într-adevăr eu am cerut aplicarea art.13 din statutul deputatului pentru protecția juridică a mea și a familiei. Deoarece la etapa respectivă a fost această necesitate. Sper, curând să ne revedem în țară și mai departe să lucrăm pentru cetățeni”, a declarat Ștefan Gațcan.

De miercuri dimineață, 1 iulie, doctorul-deputat Ștefan Gațcan este de negăsit. Totul a început după ce parlamentarul a anunțat că părăsește PSRM și aderă la Pro Molova.

Miercuri dimineață, 1 iulie, în timp de deputații Pro Moldova anunțau că Ștefan Gațcan a fost sechestrat de către socialiști, dus într-un birou din cadrul Parlamentului și pus să semneze cererea de demisie, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că Gațcan a renunțat la mandatul de deputat și atașează la postare și o cerere semnată de Gațcan în acest sens.

Ulterior, în timp ce deputații Pro Moldova, și deja și cei din Particul Politic Șor îl căutau pe Ștefn Gațcan la Președinție, Gațcan a venit cu un mesaj video pe pagina sa de Facebook în care a anunțat că nu este sechestrat, este bine, doar că nu va discuta cu prietenii întrucât are nevoie de reabilitare.

Miercuri seara, 1 iulie, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a comunicat că deputatul Ștefan Gațcan a fost „evacuat de SPPS-ul lui Dodon și de unele persoane de la SIS” și nu se mai află pe teritoriul R. Moldova.

Ulterior,deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, a anunțat că Ștefan Gațcan nu se mai află pe teritoriul R. Moldova. Parlamentarul a declarat că Gațcan a fost scos forțat din țară și că nu se va mai afla în R. Moldova cel puțin cinci zile.

Fapt confirmat și de președintele Igor Dodon. Șeful statului a spus că Gațcan i-a cerut protecție și ca agenții Serviciului Protecție și Pază de Stat l-au însoțit pe acesta până la ieșirea din țară. 

Deocamdată, nu este cunoscut locul în care se află Ștefan Gațcan.