Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Un deținut a estorcat de…

Un deținut a estorcat de la o femeie din Chișinău bani, promițându-i că se va căsători cu ea

O femeie din Chișinău a căzut prada unui deținut al Penitenciarului nr. 12, din or. Bender. Inculpatul, în vârstă de 26 de ani, i-a promis că se va căsători cu ea, iar mai apoi, a estorcat de la victimă bani în sumă totală de aproximativ 110 000 de lei. Inculpatul a acționat în complicitate cu două femei în vârstă de 67 şi respectiv, 23 ani. La moment, femeile sunt cercetate în stare de libertate pentru escrocherie. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, riscă închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani.

Ofițerii Direcţiei investigaţii „Centru” a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu cei ai Inspectoratului de poliție Bender al IGP, pe parcursul ultimelor trei luni, au documentat şi demascat activitatea unui grup infracțional care a practicat dobândirea prin escrocherie  a mijloacelor băneşti în proporţii mari de la mai multe persoane, în special de la femei.

Investigaţiile au fost demarate de polițiști, după ce o femeie, în vârstă de 43 de ani, a comunicat că în perioada anului 2019, a făcut cunoştinţă prin intermediul unei reţele de socializare cu un condamnat al Penitenciarului nr. 12, din or. Bender și a legat cu el o relație.

Acesta, având un profil cu o identitate falsă, i-a comunicat mai multe informaţii false cu privire la personalitatea sa, inclusiv a asigurat-o că, în scurt timp, urmează să fie eliberat din penitenciar şi doreşte să se căsătorească cu ea.

După ceva timp, sub diferite pretexte, inculpatul a obţinut de la femeie bani în sumă totală de aproximativ 110 000 de lei. Ca urmare a acțiunilor de investigație întreprinse, polițiștii au stabilit că, condamnatul a fost ajutat de alte două femei, în vârstă de 67 şi, respectiv, 23 ani, care îi cunoşteau adevărata identitate şi care îi sunt rude şi persoane apropiate.

Cele doup femei s-au întâlnit cu victima şi au recepţionat de la ea mijloacele băneşti, pe care ultima a fost nevoită să le obţină de la mai multe companii de microcreditare.

În cadrul audierilor, cele trei persoane au recunoscut implicarea lor la săvârşirea infracţiunii.