Centrul Republican de Diagnostic a rămas fără bani și va acorda doar servicii contra-plată

Centrul Republican de Diagnostic a emis un anunț oficial prin care informează că banii de la CNAM sunt pe terminate și că nu mai poate primi pacienți pentru investigații în baza poliței, scrie e-sanatate.md.

Astfel, din 1 august la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală nu se mai fac investigații gratuite, în baza poliței. Conform unui comunicat oficial „serviciile contractate de către CNAM pentru anul 2015 au fost practic realizate”, ceea ce înseamnă că nu mai sunt bani. Astfel, pacienții care au îndreptare și care beneficiază de poliță vor trebui să plătească investigațiile, cu excepția celor care au fost deja programați.

Totodată, instituția anunță că activează și că poate presta aceleași servicii doar contra plată.

Portalul e-sanatate.md amintește că, în 2015, instituțiile medicale din R. Moldova sunt finanțate la nivelul anului trecut. Încă în luna aprilie, acestea trebuiau să încheie contracte adiționale, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Situația se complică și mai mult în condițiile în care spitalele nu se confruntă doar cu subfinanțare, ci și cu datorii enorme de sute de milioane de lei.

Solicitat de e-sanatate.md, Ministerul Sănătății, prin purtătoarea de cuvânt a ministrei Ruxanda Glavan, a spus că ministra a fost informată despre această situație și că „vor fi luate măsuri”, fără să precizeze ce urmează de fapt să se întreprindă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. JUDE

    ȘI CUM RĂMÎNE CU NOI CEI PROGRAMAȚI PENTRU 10 AUGUST ?ASTA ÎNSEAMNĂ DISCRIMINARE .Ministrul SĂNĂTĂȚII SĂ REZOLVE PÎNĂ LUNI DIMINEAȚA ,10 AUGUST 2015 , SITUAȚIA ACEASTA. SĂ IA BANI DIN REZERVA DE STAT ,DACĂ NU ,ATUNCI DIN FONDUL DE SALARIU AL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII , SALARIUL MINISTRULUI . DE ACEEA ESTE MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII ,NU DOAR CA SĂ SE NUMEASCĂ MINISTRU . DE CE CEILALȚI CETĂȚENI CARE AU TRECUT INVESTIGAȚIILE PÎNĂ LA 01 AUGUST NU AU ACHITAT ,IAR AICEȘTEA DE DUPĂ 01 AUGUST 2015 SĂ ACHITE ? CE E CU DISCRIMINAREA ACEASTA . ESTE ANTICONSTITUȚIONAL ȘI ATUNCI ,NE REZERVĂM DREPTUL DE A NE ADRESA ÎN INSTANȚA DE JUDECATĂ .
    ADRESA-ȚI-VĂ PRIM-MINISTRULUI SĂ INTERVINĂ URGENT ÎN DEBLOCAREA SITUAȚIEI ,SĂ IDENTIFICE O SURSĂ DE FINANSARE . NU TENSIONAȚI SITUAȚIA ÎN SOCIETATE PRIN ABUZURI .SUNTEȚI MINISTRU ,REZOLVAȚI URGENT SITUAȚIA .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *