Principală  —  Ştiri   —   Ce se va discuta mâine…

Ce se va discuta mâine la ședința Consiliului Superior al Magistraturii?

Mâine, la ședința din 8 august a  Consiliului Superior al Magistraturii urmează ca patru judecători numiți în funcție să depună jurământul și să fie analizate cererile unor judecători, referitor la numirea în funcție de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Tot pe agenda de mâine a CSM se află subiectul cu privire la informația Președintelui R. Moldova și Nota informativă a Inspecției judiciare referitor la respingerea candidaturii judecătoarei Angela Ciubotaru, pentru numire în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă și cererea magistratului vizând propunerea repetată pentru numire în funcție.

Tot mâine, se va discuta despre  desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de
judecător la Judecătoria Orhei și la Judecătoria Soroca, precum și despre convocarea ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor. La 18 octombrie curent expiră mandatul a doi membri CSM – Dumitru Visternicean și Anatolie Turcan, în noiembrie expiră mandatul Ninei Cernat, iar la începutul anului 2018 cel a lui Victor Micu. În martie 2018 expiră mandatul Verei Toma, iar în octombrie 2018 – a lui Dorel Musteață.