Principală  —  IMPORTANTE   —   Pamflet/ Ce fel de femei…

Pamflet Ce fel de femei le plac bărbaţilor politici?

De 8 martie 2019, bărbaţii de stat vor fi liberi. Dar înainte de asta, liderii masculini ai politicii moldoveneşti vor face acţiuni publice şi vor felicita femeile. Dar, atenţie, nu pe toate.

Preşedintele Igor Dodon, după ce va oferi nişte distincţii de stat femeilor din partid, sau din televiziunile care i se supun, va face o urare publică, similară cu cea din anul trecut: „Vă mulţumim pentru că existaţi şi pentru că ne faceţi lumea mai frumoasă prin prezenţa voastră!” Deci, Igor Dodon recunoaşte că lumea este a lui şi a altor bărbaţi şi ce bine e că femeile vin să i-o facă mai frumoasă. Totuşi, există femei care îi fac viaţa mai urâtă, de aceea, pe parcursul anului, preşedintele Dodon le mai ceartă, le dă din deget, şi chiar le atacă public. Din această categorie a femeilor care nu fac viaţa preşedintelui Dodon mai frumoasă fac parte: toate femeile românce din R. Moldova, toate femeile LGBT, toate femeile care nu-l iubesc pe Putin, toate femeile care nu-s măritate şi nu au copii, toate femeile pro-europene, toate femeile imigrante şi femeile care nu merg la bisericile Patriarhiei Ruse.

Şi Vlad Plahotniuc va felicita femeile. Dar nu pe toate. Sunt o mulţime de femei care nu merită flori şi atenţie de la coordonator. De exemplu, ce femei sunt acelea, care au luat mai multe voturi decât Plahotniuc la uninominale? Acestea-s femei de felicitat? N-aveau vreo ocupaţie prin bucătărie? Nu degeaba bloggerii lui le stropşesc pe femeile politice care nu-s măritate, nu au copii dar fac politică. Măcar de 8 martie să nu iasă în faţă. De asemenea, femeile care critică oligarhii, nu vor primi nici felicitări, nici cartofi, nici cizme albe de 8 martie. Nu mai poate fi vorba de femeile cărora nu le plac concertele electorale ale PD şi cântăreţii acestora. Dacă ar exista femei oligarhe, Curtea Constituţională ar invalida această sărbătoare cu totul. Femeile cu tobe de la „Occupy Guguţă” şi femeile-jurnaliste de la alte media care sar cu gura şi adresează întrebări aiurea sunt definitiv în lista neagră de 8 martie.

Ilan Şor e şi el printre cei mai nemulţumiţi de femeile din Moldova. Probabil, de 8 martie, va scoate cureaua şi va plesni vreo câteva „jurnaliughi” şi activiste. Femeile care nu mănâncă hrişcă şi „tuşonkă” în general trebuie exilate. Şi cele care întreabă despre miliard, nu felicitate, dar pedepsite ar trebui. Desigur, nu merită nicio felicitare femeile care nu fac shopping la magazinele sociale „Merishor”.

Pavel Filip şi Andrian Candu au pregătit şi ei lista de femei care nu merită o urare bărbătească de 8 martie, inclusiv cele care solicită supremaţia legii şi respectarea hotărârilor Guvernului. Totuşi, cele mai multe femei nu vor fi felicitate de către Chiril Gaburici: toate femeile care au diplomă de BAC sunt nesolidare şi nu merită să fie mângâiate nici chiar cu o floare.

După ce-şi vor felicita doar femeile convenabile, bărbaţii politici vor fi deserviţi acasă de soţii în spiritul zilei de 8 martie, prezentându-se ca cea mai frumoasă, gingaşă, senzuală, zâmbitoare, sexy, elegantă, calmă, blândă, înţeleaptă, gospodină, primitoare, binevoitoare, neobosită, optimistă, grijulie, harnică, deşteaptă, strălucitoare, îngăduitoare, răbdătoare, într-un cuvânt, plăcută în toate sensurile pe care le înţelege un bărbat puternic, născut să facă politică.

Simion NueNae

! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Pam­fle­tul este o scri­e­re jur­na­lis­ti­că, care vizea­ză sen­zațio­na­lul prin exploa­ta­rea rea­li­tă­ții ime­di­a­te. El își pro­pu­ne să infor­meze, să for­meze dar și să amu­ze publi­cul, capa­bil „să gus­te” din tră­să­tu­ri­le meni­te să-l defi­neas­că drept spe­cie lite­ra­ră: sati­ra, paro­dia, iro­nia și umo­rul.