Caz de meningită la Chișinău. Care este starea copilului

La 27 aprilie, un copil în vârstă de 13 ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, fiind diagnosticat cu meningită. Actualmente, starea copilul rămâne a fi gravă, dar stabilă, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin intermediul unui comunicat de presă.

Aceeași sursă a mai comunicat că se constată o ameliorare a stării generale, iar pacientul continuă să primească tratament intensiv în secţia de reanimare.  De asemenea, datorită intervenției rapide a medicilor a fost depășit stadiul de șoc de gardul II-III și edem cerebral.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de viruși și bacterii.  Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adica septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Simptonele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *