Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Caz de meningită la Chișinău.…

Caz de meningită la Chișinău. Care este starea copilului

sursa:facebook/MMPSF

La 27 aprilie, un copil în vârstă de 13 ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, fiind diagnosticat cu meningită. Actualmente, starea copilul rămâne a fi gravă, dar stabilă, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin intermediul unui comunicat de presă.

Aceeași sursă a mai comunicat că se constată o ameliorare a stării generale, iar pacientul continuă să primească tratament intensiv în secţia de reanimare.  De asemenea, datorită intervenției rapide a medicilor a fost depășit stadiul de șoc de gardul II-III și edem cerebral.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de viruși și bacterii.  Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adica septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Simptonele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.