Cabinetul din Umbră solicită Reginei să facă publice rapoartele financiare

Cancelarul Cabinetului din Umbră,  John McDonnell solicită Reginei Elizabeta a II-a  să facă publice rapoartele financiare, după ce acum o săptămână, Regina a fost vizată în investigația privind evaziunea fiscală „Paradise Papers”.

Într-un interviu acordat pentru The Independent, John McDonnell,  membru al Partidului Laburist din opoziție, declară că investigația  care a arătat că Regina a investit milioane într-un paradis fiscal off-shore a dovedit că „cultura evaziunii fiscale” a „pătruns pretutindeni”.  Potrivit Cancelarului, Regina ar trebui să facă publice rapoartele financiare, în urma dezvăluirilor despre investițiile sale.  Oficialul a mai declarat că publicarea declarațiilor de venit nu trebuie să constituie o problemă. „Eu public declarațiile privind impozitul pe venit, cred că ar trebui să fim deschiși și transparenți cu toată lumea. Jeremy Corbyn  – liderul opoziției face la fel. Ne așteptăm ca Theresa May și Philip Hammond să facă același lucru.”

Amintim că acum o săptămână, Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii (ICIJ), care grupează 96 de mass-media din 67 de ţări, a început să dezvăluie documentele din „Paradise Papers” . Dezvăluirile se bazează pe scurgerea a peste 13,5 milioane de documente financiare, provenind în special de la o firmă internaţională de avocatură cu sediul în Bermude, Appleby, obţinute de ziarul german Süddeutsche Zeitung.

Documentele provenite de la Appleby dezvăluie că zece milioane de lire sterline din averea reginei Elisabeta a II-a au fost plasate în fonduri offshore în Insulele Cayman și Bermuda între 2004 și 2005. Documentele au urmărit, de asemenea, o mică parte a investițiilor Reginei – 3.208 de lire sterline în afacerea BrightHouse. Compania din spatele afacerii, BrightHouse, a fost criticată în trecut pentru exploatarea britanicilor săraci prin dobânzi ridicate.

Pe de altă parte, oficialii Palatului Buckingham subliniază că investițiile reginei sunt pe deplin „auditate și legitime”, adăugând că „ Regina plătește în mod voluntar impozitele pe veniturile pe care le primește de la Ducat”.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Paulică

    Da cine știe că avem și noi un Cabinet din Umbră? În frunte cu Valiusic Butnaru de la Jurnal TV? Se tot luptă cu Plahotniuc pentru LUMINĂ, dar fără success… Poata de aceia că-l trage tare de fund în jos “idila” cu FUGARII ȚOPA?

  2. Mătăsaru

    Cabinetul din Umbră solicită lui Plahotniuk și Ilan Shor să-și facă publice rapoartele financiare începând cu anul 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *