Avocat-stagiar reţinut pentru trafic de influenţă

Un avocat-stagiar din Chișinău a fost reţinut, în seara zilei de ieri, fiind bănuit de comiterea traficului de influenţă.
CNA anunță printr-un comunicat de presă că avocatul-stagiar este bănuit că ar fi estorcat şi primit de la un ex-administrator al unei firme 5 mii de euro. În schimbul acestei sume, avocatul i-a promis că poate influenţa persoane cu funcţie de demnitate publică din cadrul Curţii de Apel Chişinău să amâne, pentru un timp îndelungat, şedinţa de judecată în cadrul procedurii de insolvabilitate a agentului economic menţionat.

Avocatul mai este bănuit că ar mai fi pretins de la acelaşi om de afaceri 15 mii euro pentru a-i influenţa pe magistraţii Curţii de Apel să emită o încheiere privind exluderea unor agenţi economici din lista creditorilor în respectiva procedură de insolvabilitate. Acesta a fost reţinut imediat după primirea primei tranşe de bani din suma pretinsă, în mărime de 5 mii de euro.

Dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, avocatul riscă amendă de pînă la 120 mii
lei sau închisoare de la 3 la 7 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *